Konak Belediye Meclisi'nde meclis üyelerinin protestosu damga vurdu

Konak Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katılmayan 15 CHP’li meclis üyesi sebebiyle meclis sıraları boş kaldı. Başkan Mutlu konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmazken, gazetecilerin bu konuya ilişkin sorularını da kabul etmedi

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 21:06

AYSELİN UZUN/ Konak Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yönetiminde gerçekleştirildi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partili 15 meclis üyesinin katılmaması damga vurdu. Meclis üyelerinin Başkan Mutlu’ya tepki göstermek amacıyla toplantıya gelmediği öğrenilirken, tepkinin gerekçesi olarak; İzmir dışında yapılan bürokratik atamalar ve meclis üyelerinin toplantı taleplerinin kulak arkası edilmesi gibi sebepler sunuldu. Eksik katılıma rağmen gerçekleştirilen toplantı önergeler ile başlarken, toplantının dilek ve temenniler bölümünün ardından, katılım sağlamayan üyelerin mazeretlerinin oylandığı kısmında yalnızca CHP'li Tuğçe Gülcüler ve AK Partili Hasan Uzunkaya'nın mazeretleri meclis üyelerine sunuldu.

KEMERALTI’NIN ATIL PASAJLARI CANLANACAK

Kemeraltı’nda atıl durumda bulunan pasajların canlandırılması ve buraların Sahaflar Çarşısı olmasına yönelik oluşturulan “Turizm Geliştirme, Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma-Esnaf - Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu raporu” oybirliği ile kabul edildi.

AK PARTİ’DEN GDZ ELEKTRİK PROTOKOLÜNE RET GELDİ

Konak Belediyesi ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında Yeraltı Elektrik Şebekesi Kazı Protokolü'nün yenilenmesi oyçokluğu ile uygun bulundu. Rapor şu şekilde:

''Belediyemiz ve GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. ile arasında yürütülen Yeraltı Elektrik Şebekesi Kazı Protokolünün yenilenmesinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk- Plan ve Bütçe Komisyonu raporu”

Bu rapora ret veren AK Partili İlhan Gönen gerekçe olarak ise “Protokol sonlandıktan sonra ek bir protokol olmadığı için yeni bir protokol olmalı. Neden geriye dönük protokol yapıyoruz? Başlangıç ve bitiş tarihi bellidir. Bir protokolün bitişi belliyken ondan önce harekete geçilmeli. 6 aylık geçen süre zarfında protokol yenileme ya da ek protokol yokken şimdi geriye dönük bir imza isteniyor. 31 Mart tarihli imza bir problem doğuruyor. Yoksa protokol yapılan kurum ya da içeriği ile bir sorun yok” sözlerini dile getirdi.

Gönen’e cevaben CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Yıldız ise “Talep bizden değil Gediz’den. Bunu komisyonlarda da açıklamıştık. Geriye dönüğü Gediz de kabul ediyor. Hukuken baktık, karşı taraf kabul ediyorsa oluyor. Bize harcı yatırıp kazı belgesi almışlar. Bu Gediz Elektrik’te yaşanan olay sonrası bürokrasi aksamasından dolayıdır” dedi.

Meclisin 2'nci oturumunun 4 Ekim’de yapılacağı belirtildi.