Konak Belediyesi'nden tekerlekli sandalye yardımı

Konak Belediyesi, engelli vatandaşlara tekerlekli ve akülü sandalye desteği sağlayarak sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 12:19

Konak Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal yaşamda daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla tekerlekli ve akülü sandalye desteği sunuyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahiplerinin taleplerini değerlendirerek sosyal inceleme yapıyor ve uygun sandalye yardımlarını en kısa sürede gerçekleştiriyor.

Yaşamlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, engelli vatandaşların taleplerini hızlı bir şekilde çözümleyerek sosyal yaşamlarını desteklemeye devam ettiklerini vurguladı. Başkan Mutlu, “Engelli komşularımızın sosyal yaşamda daha fazla yer almasını sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tekerlekli ya da akülü sandalyesi olmadığı için evlerinden çıkamayan komşularımızın olması, sunduğumuz desteğin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla engelli komşularımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

5 yıldır dışarıya çıkamıyormuş

74 yaşındaki Gülizar Çürük, başvurusu sonrasında kısa sürede tekerlekli sandalyesine kavuştu. Yürüyemediği için beş yıldır odasından dışarı çıkamayan Çürük, tekerlekli sandalye desteğiyle yaşamının büyük ölçüde kolaylaştığını belirtti. “Yürümek büyük ızdıraptı. Sandalye için teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Hayatım bu sandalye” diyen Çürük, Konak Belediyesi’ne teşekkür etti.