Konak Belediyesi sağlıklı yaş alma seferberliği başlattı

Halk daha sağlıkla yaş alabilmesi için Konak’ta başlatılan sağlık taramaları devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:07

Konak Belediyesi ile Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan sağlık taramaları vatandaşların kan şekeri, boy ve kilo ölçümleri yapılarak beden kitle endeksleri hesaplanırken, bir taraftan da organ bağışı ve meme muayenesi hakkında bilgilendirmede bulunuluyor.

Ücretsiz sağlık taraması

Konak Belediyesi tarafından açık hava spor etkinliklerini düzenlendiği parklarda sağlık taramalarına semt merkezlerine gelen kursiyerlerin yanı sıra tüm semt sakinleri katılabiliyor. Ücretsiz yapılan taramalarda vatandaşların şeker, boy, kilo ve beden kitle endeksleri ölçülürken değerleri sınırın üzerinde çıkan vatandaşlar doktorlara yönlendiriliyor. Meme kanserinde farkındalığı artırmak amacıyla meme muayenesi de yapılıyor

Kursiyerler sağlık taramasından memnun

Ballıkuyu Semt Merkezi’nde gerçekleştirilen sağlık taramasına katılan kursiyer ve mahalle sakinlerinin kan şekeri, boy ve kilo ölçümleri yapılarak beden kitle endeksleri hesaplandı. 75 yaşındaki Ayhan Mumcu ve 35 yaşındaki Emine Yıldız, sağlık taramasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Komşularımızın sağlığı bizim için önemli

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sağlık taramalarını ilçe genelinde yaygınlaştırmayı ve çeşitlendirmeyi planladıklarını belirterek “Komşularımızın sağlık taraması hizmetimizden memnun olması bizi de mutlu ediyor. Halk sağlığını önceleyen çalışma ve iş birliklerimiz artarak devam edecek. Komşularımızın sağlığı bizim için çok önemli” dedi.