Konak'ta Anne-Çocuk Resim Terapisi atölyesi

Konak Belediyesi tarafından Renkler İçimde Anne-Çocuk Resim Terapisi atölyesinin ilki İzmir Kadın Müzesi’nde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 12:45

Konak Belediyesi, Art Terapi Derneği ve Kadın Haklarını Koruma Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Renkler İçimde Anne-Çocuk Resim Terapisi” atölyesinin ilki, İzmir Kadın Müzesi’nde gerçekleşti. Bu özel etkinlik, sanatın birleştirici gücünden yararlanarak anne ve çocukların ilişkisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Etkinlikte, 9-13 yaş arasındaki çocuklar ve anneleri, sulu boya, pastel ve kuru boya kullanarak resim yapma fırsatı buldular. İki saat süren atölyenin ikinci bölümünde katılımcılar, yaptıkları resimlerin ardındaki duygu ve düşünceleri ifade ettiler. Annesiyle birlikte ilk kez bir etkinlikte yer alan çocuklar, keyifli anlar yaşarken, anneler de birlikte geçirdikleri zamanın mutluluğunu dile getirdiler.

Anne ve çocuklar düşünüldü

Art Terapi Derneği Başkanı Nursen Ener, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan anne ve çocukları hedef aldıklarını belirterek, “Sekiz hafta sürecek resim terapisi ile anne ve çocukların sanatın iyileştirici gücü sayesinde daha güçlü bir iletişim kurmalarını, kişisel farkındalıklarını artırmalarını ve özgüven kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Emine Özcan, etkinliğin sonunda kadın hakları, hukuk ve adalet konularında bir konferans düzenleyeceklerini belirterek, “Konferans, sadece atölyeye katılan annelere değil, tüm kadınlara açık olacak” ifadelerini kullandı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya projeye sağladığı destek için teşekkür etti.

Annelerden etkinliğe yoğun ilgi

Etkinliğe katılan anneler, atölyenin kendilerine ve çocuklarına büyük katkı sağladığını dile getirdi. İki çocuk annesi Şükran Güler, “Burada çok keyifli zaman geçirdik. Çocuklarımızla daha iyi vakit geçirmeyi öğreniyoruz” derken, 9 yaşındaki kızı Zehra ile katılan Birgül Gezer, “Kızımla birlikte ilk kez bir etkinlik yaptım. Çok faydalı ve güzel bir deneyim oldu” dedi.

İkinci atölye 7 Aralık’ta Atölyenin ikincisi, 7 Aralık ile 25 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek. Katılım için 0232 484 53 00 (Dahili 2937-2938) numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.