Konak’ta bir evden 10 ton çöp çıktı

İzmir’in konak ilçesinde bir evden 10 ton atık çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine eve gelen ekipler 10 ton atık eşya ve çöp çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 12:58

Konak’ta halk sağlığını korumak için çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşlardan gelen çöp ev ihbarı için harekete geçen ekipler tüm odaları kullanılmaz durumdaki evden 3 kamyon dolusu yaklaşık 10 ton çöp çıkardı.

Murat Reis Mahallesi 176 Sokak’ta bulunan apartman dairesi için gelen talebi değerlendiren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ev eşyaları, plastikler ve hurdalarla dolu olan evden tüm gün süren çalışmalar sonucunda 3 kamyon dolusu yaklaşık 10 ton atık eşya ve çöp çıkardı. Boşaltılan ev dezenfekte edildi.

Konak'ta ekipler görev başında

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, vatandaşlar tarafından iletilen her türlü talep için gerekli müdahalelerin yapıldığını belirterek şöyle konuştu;

“Ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak için her zaman görev başında. ‘Daha temiz bir Konak’ hedefimiz doğrultusunda aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Çevre ve halk sağlığının korunması adına belediyemiz üstüne düşen sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecek”

6 ayda 9 çöp ev temizlendi

İhbar üzerine harekete geçen ekipler son 6 ayda 9 çöp evi tepeden tırnağa temizledi. Çöp ev ihbarını telefon üzerinden yapmak için belediyenin (0232) 484 53 00 telefon numarasını arayabilirsiniz. Online olarak şikayet oluşturmak için Konak Belediyesi’nin resmi web sitesi ‘https://www.konak.bel.tr/InoApp/HIM’ adresini ziyaret edebilirsiniz.