Logistech’i 24 bin kişi ziyaret etti

İZFAŞ’ın bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Logistech–Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı katılımcı ve ziyaretçilerine, lojistik sektörüne ait tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin bir arada bulunduğu bir deneyim yaşama fırsatı verdi. Logistech’e, toplam yaklaşık 24 bin kişi ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 15:18

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleşen Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası 3. Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, bir önceki yıla oranla iki kattan fazla büyüme göstererek lojistik sektörünün tüm paydaşlarını Gaziemir Fuar İzmir’de bir araya getirdi. Nemport Liman İşletmeleri ana sponsorluğunda gerçekleşen Logistech’e, Almanya’dan ABD’ye, Çin’den Avustralya’ya kadar dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden bin 577’si yabancı, 41 ilden 22 bin 391’i yerli, toplam 23 bin 968 kişi ziyarette bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Logistech ile coğrafi konumu ve 8 bin 500 yıllık tarihiyle hep bir liman kenti olmasıyla doğal bir lojistik merkez olan İzmir’i, Türkiye’nin lojistik merkez üssü yapma hedefine katkı sunmak istiyor. İzmir'in, dünya ticaret koridorlarındaki konumunu güçlendirerek uluslararası lojistikte önemli bir oyuncu haline gelmesiyle hem kent hem ülke ekonomisine katkı sağlanması bekleniyor.

Çin fuarcılık heyeti ile iş birliği anlaşması

Çin’in en büyük ölçekli ve en etkili lojistik etkinliklerinden olan WIFFA Expo da Logistech Fuarı’nda yer aldı. İZFAŞ ile lojistik sektörünün uluslararası anlamda en büyük Freight Forwarder acentelerini buluşturan WIFFA Expo arasında iş birliği anlaşmasında imzalar atıldı. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ve WIFFA Expo Uluslararası İlişkiler Müdürü Lan Xiao Cheng tarafından imzalanan anlaşmada, iki kurum, gerçekleştirdikleri lojistik fuarlarında iş birliği ile ortak adımlar atacak.

WIFFA Expo heyeti ile üç farklı ülkeden 10 WIFFA üyesi firma da İzmir’e gelerek Logistech’e katılım sağladı. İZFAŞ da 26-29 Kasım 2024 tarihlerinde Çin’de Ningbo Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacak ve üst düzey uluslararası taşımacılık firmaları ile lojistik kaynaklarını buluşturacak WIFFA Expo’ya katılım sağlayacak. Gerçekleşecek etkinlik, 2 binden fazla katılımcı ve 110 liman ile dünya çapında 100'den fazla ülkeden 50 bin sektör profesyonelini misafir edecek. Logistech Fuarı, WIFFA Expo’da bulunarak 2025 yılı fuarını da tanıtmış olacak.

Logistech fuarına tam not

Birçok etkinlik, sergi ve panel gerçekleşen Logistech, üçüncü yılında da sektör temsilcilerinden tam not almayı başardı. Kimi daha önceki yıllarda da fuara katılan kimileri ise ilk kez katılan firmaların temsilcileri, fuarın önümüzdeki yıllarda da büyümeyi sürdüreceğini ifade etti.

Vera Lojistik İcra Kurulu Başkanı Mustafa Necati Işık, “Ülkemiz bir hub haline geliyor ve lojistik hacmi ciddi miktarda artıyor. İzmir’in denizciliğin ve lojistiğin bir merkezi olması, fuar alanının büyüklüğü, kullanım rahatlığı, havalimanına yakınlığı gibi etkenler bizi fuara katılmaya teşvik etti. İlk defa katılıyoruz ve çok memnunuz. Hem etkinlikleri hem sektördeki tüm paydaşların burada olması hem de ziyaretçi profilinden çok memnun kaldık. Dünyadaki fuarları gördükten sonra ülkemizde de böyle bir fuarın olması bizi çok mutlu etti. Her yıl büyümesini arzu ediyoruz ve bu büyümede bizler de var olacağız” diye konuştu.

Seneye de burada hep beraber olacağız

Borusan Lojistik Uluslararası Hava, Deniz, Satış Grup Müdürü Tuba Gürcüoğlu da Logistech Fuarı’na ilk defa katıldıklarını ifade ederek “Bizim için çok etkileyici bir fuar oldu. Fuarın yoğun olması bizim için çok önemliydi. Dolayısıyla çok mutlu olarak ayrılıyoruz, çok teşekkür ediyoruz. Seneye de burada hep beraber olacağız” dedi. 

U Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Musa Alper Uçak, “Bu yıl daha büyük bir stantla katıldık. Gayet güzel bir fuar ve geçen yıla istinaden daha iyi geçti. İzmir merkezli bir firma olarak önümüzdeki yıllarda fuarda yer alarak hem sektörün hem de fuarın büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 

“Dört gözle bekliyoruz”

Kıta Logistics Anadolu Bölge Direktörü İbrahim Toktaş “Yaklaşık 30 yıllık bir firmayız, geçen yıl da katıldık ve bu yıl beklentimizin çok üstünde bir performans oldu. Buradaki herkes bizim arkadaşlarımız, ancak onların dışında şehir dışından, yurt dışından müşterilerin gelmesi bu fuarın aslında ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı. Önümüzdeki yıl da burada olacağız” diye konuştu.

Ocean Network Express Ülke Satış Sorumlusu Atilla Hancı, “Burada hem müşterilerimizle hem de diğer paydaşlarla buluşarak sektörün ileriki aşamalarını konuşmak, işlerimizi beraberce değerlendirmek iyi bir fırsat oldu. Gelecek yıl mutlaka burada olmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bu yıl fuara ilk kez katıldıklarını ifade eden Hilal Trans Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Selen İstanbul, “Harika bir ambiyanstı. Çok verimli, keyifli iş birlikteliklerine şahit olduk. Önümüzdeki sene de katılmayı dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.