Mehmet Sadık Tunç, yeniden İzmir’de

İzmir siyaseti ve bürokrasisi deyince akla gelen isimlerden biri olan Mehmet Sadık Tunç, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni atama kararına göre İzmir Vali Yardımcısı olarak atandı

Haber Giriş Tarihi: 21.10.55614 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.55614 19:10

24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre İzmir’e 5 vali yardımcısı ve 5 kaymakam atandı. Ataması gerçekleştirilen kişilerden biri de Kayseri Vali Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Mehmet Sadık Tunç oldu. Tunç, geçmiş dönemde Karabağlar Kaymakamlığı görevini üstlenmiş ve AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu. Yeni atama kararına göre Mehmet Sadık Tunç, yürütmekte olduğu Kayseri Vali Yardımcısı görevinden İzmir Vali Yardımcısı görevine atandı. Peki yeni İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç kimdir?

MEHMET SADIK TUNÇ KİMDİR?

1970 yılında Mardin Midyat’ta dünyaya gelen Mehmet Sadık Tunç, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Tunç, Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay Kırıkhan Kaymakam Vekillikleri görevini yürüttü. Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdağı, Urfa-Hilvan Kaymakamlığı görevlerinin ardından Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1995 yılında İngiltere'de 8 ay İngiliz Dili ve Yönetim Sistemi üzerine, 1999 yılında ise İsrail'de bölgesel kalkınma üzerine çalışmalar yürüttü. 1997 yılında Mülkiyeler Birliği Şinasi Özdenoğlu ödülü, aynı yıl Çevre Bakanından Çevre Beratı ödülünü aldı. 2-4 Mayıs 2011 tarihleri arasında Avrupa Enstitüsü Kamu Yönetimi tarafından düzenlenen Avrupa Ensitütüleri ve Politikaları eğitimine katılmış olan Tunç, Osmaniye Vali Yardımcılığı görevi sırasında hazırladığı ve Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı"na sunduğu, "Osmaniye İş Geliştirme ve Kobi Destek Merkezi" adlı projenin, 43 ilden yapılan 532 proje başvurusu arasından seçilen 47 projeden biri olarak yaklaşık 7.606 milyon avro hibe desteği almasını sağladı. Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmekte olup evli ve üç çocuk sahibidir. Güncel olarak Kayseri Vali Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Tunç, İzmir'de milletvekilliği yapmak isterken 24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamaları kararıyla İzmir Vali Yardımcısı görevine getirildi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: URLA’DA BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ! YERİNE GELEN İSİM KİM OLDU?