Menderes yangınında şehit olan Mustafa Gürpınar’ın adı İtfaiye Grubu’na verildi

Geçtiğimiz yıl Menderes’te çıkan orman yangınına müdahale ederken yaralanarak şehit olan Orman Yangın Personeli Mustafa Gürpınar’ın adı törenle İTOB OSB bünyesindeki İtfaiye Grubu’na verildi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 22:04

İTOB OSB Yönetim Kurulu’nun teklifi ile gündeme alınan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilen kararla şehit itfaiyecinin adı, İTOB Mustafa Gürpınar İtfaiye Merkezi’ne verildi. Yapılan törene şehidin mesai arkadaşları, İTOB OSB Yönetim Kurulu üyeleri ve personeli katıldı. Tören, bugüne kadar canlarını kaybetmiş tüm itfaiyeciler ve orman yangın personelleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Törende konuşan İTOB OSB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yücebaş “Bildiğiniz üzere daha çok yakın bir tarihte, İzmir’imizin her yanından alevler yükselmekteydi. Ne yazık ki Anadolu coğrafyası her geçen yıl biraz daha kuraklığa teslim oluyor. Bu bilgi, yapılan ölçümlerle ve uydu görüntüleri ile de sabit, bilimsel bir gerçek. Kuraklığın yan etkilerinden birisi de orman yangınlarının çoğalması. Kötü niyetli sabotajları da bunun üzerine eklerseniz, kahraman İtfaiyecilerimizin ve Orman Yangın Personelimizin omuzlarındaki yükü daha iyi anlayabiliriz” ifadelerin kullandı

İTOB’DAN ŞEHİT AİLESİNE DESTEK

Yaşanan olayın ardından İTOB yönetimi tarafından bir yardım kampanyası başlatıldığını ancak toplanan yardımların şehidin ailesine uzunca bir süre iletilememiş olduğunu üzülerek öğrendiklerini belirten Yücebaş, “İTOB’da yeni yönetim olarak, ilgili kampanyayı günün şartlarına uygun biçimde güncelleyerek hızla sonuçlandırdık ve şehidimizin acılı ailesine ulaştırdık. Katkıda bulunan tüm üye kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Maddi ve manevi olarak her zaman şehidimizin ailesinin yanında olacağız. İtfaiyecilerimiz, orman yangın personelimiz canımızı, malımızı ve yeşil vatan olarak tanımladığımız ormanlarımızı canları pahasına savunmaktadır. Emekleriniz memleket için tarif edilemez derecede kıymetlidir” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ

Mustafa Gürpınar’ın çalışma arkadaşlarına ve acılı ailesine üzüntülerini İTOB OSB Yönetim Kurul Başkanı Faruk Uğurlu “Mustafa Gürpınar, daha önce de iki ayrı yangında ölümden dönmüş, deneyimli, değerli bir orman yangını personeliydi. Ne yazık ki bu uğurda hayatının baharında şehadet şerbetini içti. Bizlere ve ailesine ise kahraman bir babanın öyküsünü bıraktı. Adı İTOB OSB bünyesindeki itfaiye merkezimizde ebediyen yaşamaya, canları pahasına fedakârca görev yapan yiğit itfaiyecilerimizi ve orman yangın personellerimizi hatırlatmaya devam edecektir” dedi.