Menemen’de eğitim seferberliği: 10 bin dijital eğitim paketi dağıtıldı

Menemen Belediyesi tarafından sınava girecek tüm 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerine yaklaşık 10 bin adet dijital eğitim paketi dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 14:16

Menemen Belediyesi eğitime yaptığı örnek yatırımlara ve öğrencilere verdiği desteklere devam ediyor. Lise ve üniversite sınavlarına girecek öğrencileri yalnız bırakmayan Menemen Belediyesi ilçe genelindeki tüm 8 ve 12. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerine yaklaşık 10 bin adet dijital eğitim paketi dağıttı.

10 bin öğrenciye dijital eğitim paketi

Menemen Belediyesi yaklaşık 10 bini bulan dijital eğitim paketleri, zengin ders anlatımı içerikleri ve deneme sınavlarıyla dersaneyi adeta evlere taşıdı. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu yıl da ilçedeki tüm 8 ve 12. sınıf öğrencilerine, MEBGEM'de sınava hazırlanan mezun öğrencilere ve öğretmenlere dijital eğitim paketleri dağıtıldı.

Menemen’de eğitim seferberliği

Menemen’de Başkan Aydın Pehlivan'ın göreve gelmesiyle eğitim alanında büyük adımlar atıldı. Bu çerçevede, Ulukent Anaokulu'nun açılması ve MEBGEM'in üçüncü şubesinin devreye girmesiyle eğitim imkânları genişletiliyor. İlçedeki öğrencilere, ilkokul birinci sınıftan lise sonuna kadar her birine 1.000 TL eğitim desteği sağlanırken, üniversiteyi kazanan Menemenli gençlere de 5.000 TL destek veriliyor. Ayrıca, üniversite sınav ücretleri Menemen Belediyesi tarafından karşılanıyor. Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin inşası da devam etmekte. Bu çalışmalar hem okul derslerindeki başarıyı artırmayı hem de spor ve kültür kurslarıyla çocukların ve gençlerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

"Hiçbir öğrencimiz yalnız kalmayacak"

Başkan Pehlivan Menemen'de hiçbir öğrencinin sınavlara hazırlık aşamasında yalnız kalmayacağını belirterek, "Menemen'de en büyük yatırımımızı, yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımıza yapıyoruz. Onların hayata en iyi şekilde hazırlanması için, belediyemizin birçok imkanını seferber ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Eğitime verdiğimiz bu katkının, gelecekte hem Menemen'imiz hem de ülkemiz için faydalı olduğunu görebilmek en büyük dileğimizdir” diye konuştu.