Menemen’de gurur MEBGEM oldu

Menemen Belediyesi'nin eğitim yatırımları meyvelerini verdi. bu kapsamda MEBGEM öğrencileri tıp, hukuk gibi bölümlere yerleşti

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 10:56

Menemen Belediyesi, eğitimde sağladığı desteklerle dikkat çekti. YKS sınav ücretlerini karşılayan, 8 ve 12. sınıf öğrencilerine dijital eğitim paketleri dağıtan ve okul öncesinden üniversite son sınıfa kadar her öğrenciye kırtasiye ve eğitim masrafları için destek sunan Menemen Belediyesi’ne bağlı MEBGEM, LGS ve YKS sonuçlarıyla büyük bir başarıya imza attı.

Başarısını her yıl artırıyor

MEBGEM, kurulduğu günden bu yana başarısını her yıl artırarak, Ulukent’te açtığı yeni şubeyle birlikte toplamda 3 şube sayısına ulaştı. YKS 2024’te MEBGEM’den tam 156 öğrenci, üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Furkan Salttürk, hukuk, mühendislik, mimarlık, sağlık bilimleri, ziraat ve denizcilik fakültelerine yerleşen öğrenciler gurur tablosunda öne çıkıyor. LGS 2024’te ise 3 öğrenci fen lisesi, 259 öğrenci ise Anadolu liselerine yerleşti. Alihan Tunç, LGS’de 471,5659 puan alarak yüzde 1,53’lük dilime girip İzmir Kız Lisesi’ni kazandı.

Pehlivan: Eğitim yatırımlarımızın en büyük meyvesi, sınav sonuçlarındaki başarılardır

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, MEBGEM öğrencilerinin başarılarını değerlendirirken, “Eğitim yatırımlarımızın en büyük meyvesi, sınav sonuçlarındaki başarılardır. Menemen Belediyesi olarak, öğrencilerimizin eğitim hayatlarının her aşamasında yanındayız. Ege’nin en büyük iki kütüphanesini tamamlayacak olmamız ve ilçemize kazandıracağımız fakültelerle birlikte, Menemenli evlatlarımızın bilim, sanat ve sporda büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Öğrencilerimizi, eğitimci kadromuzu ve ailelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.