Menemenli çocuklar toprağı tanıyarak büyüyor

Menemen’de anaokulu öğrencileri pamuk tarlalarına girerek, hasat mutluluğuna ortak oldu

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 13:31

Menemen Belediyesi Ulukent Anaokulu'nun öğrencileri pamuk topladı. Miniklerin tarlaya, toprağa aşina büyümesini önemsediklerini belirten Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kent hayatının her geçen gün daha da geliştiği Menemen'imizde tarıma da sahip çıkmayı, evlatlarımızı tarımla buluşturmayı, onlara toprağın önemini ve bereketini anlatmayı sürdüreceğiz." dedi.

Menemenli çocuklar pamuk hasatında

Menemen'de pamuk hasadı bereketli başladı. Menemen Belediyesi Ulukent Anaokulu'nda eğitim gören minikler pamuk tarlalarında başlayan hasat bereketine, ortak oldu. Menemen İlçe Tarım Müdürlüğü ile bir arada gerçekleştirilen hasatta, Menemenli çocuklar pamuk toplamayı öğrenirken aynı zamanda pamuğun yetişme sürecine dair bilgi edindi.

Anaokulunda ekolojik tarım dersi

Menemen Belediyesi Ulukent Anaokulu'nun öğrencileri okulda ekolojik tarım dersi görüyor. Okulun bahçesinde kurulan ekolojik bahçede öğretmenleriyle birlikte domates, patlıcan gibi ürünleri yetiştiriyor.

Minikler tarım öğrenerek büyüyor

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan çocukların pamuk hasadına katılmasının çok önemli olduğunu söyledi Pehlivan konulmasını şöyle sürdürdü;

"İlçemiz her geçen gün çağın şartları gereği kentleşmede önemli adımlar atıyor. Bu süreçte kentleşme ne kadar önemliyse, evlatlarımızın topraktan kopmaması da o kadar önemli. Miniklerimizin yaşamın en önemli kaynaklarından olan tarımsal üretime yabancılaşmaması adına anaokulumuzda tarımı bir ders olarak veriyoruz, çocuklarımızı hasat bereketine dahil ederek, en temel üretimi yerinde görmelerini sağlıyoruz. Çiftçi bir ailenin evladı olarak miniklerimizin tarıma aşina büyümesini çok önemsiyorum. Kent hayatının her geçen gün daha da geliştiği Menemen'imizde tarıma da sahip çıkmayı, evlatlarımızı tarımla buluşturmayı, onlara toprağın önemini ve bereketini anlatmayı sürdüreceğiz."