Meslek Fabrikası'nda kurslar devam ediyor

İzmirli vatandaşlar, meslek sahibi olma yolunda yine İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’na başvuruyor. Ücretsiz olarak sunulan Pastacı Çıraklığı kursu ile katılımcılar, pastacılığın tüm detaylarını öğrenme fırsatı buluyor. Kursiyerler, bu renkli meslek dalında hem eğlenerek hem de öğrenerek deneyim kazanıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 10:54

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, verdiği mesleki ve teknik eğitimlerle yurttaşlara istihdam olanakları yaratıyor. Ayrıca sektörün ihtiyacı olan eleman ihtiyacını karşılamaya aracılık ediyor. Kentteki 28 kurs merkeziyle özellikle gençlere ve kadınlara farklı meslekler öğreten Fabrika, Pastacı Çıraklığı kursu ile pastacılı kursiyerlere detaylarıyla öğretiyorlar. Meslek edinmek ya da kendini geliştirmek için kursa katılan kursiyerler, 124 saatlik eğitimin sonunda mezun olarak pastacılık sektörüne adım atacak.

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar

Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı, kurs hakkında şu bilgileri verdi: “Kursiyerlerimiz, 124 saatlik eğitimin ardından 20 Eylül’de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar. 16 yaş ve üzeri, okur yazarlığı olan ve öğrenim belgesini sunan herkes kurslarımıza ücretsiz olarak başvurabilir. Kullanılan tüm malzemeler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temin ediliyor. Özellikle kadınların ve gençlerin sosyo-ekonomik hayata katılımını desteklemek, bu kurs sayesinde kişisel gelişimlerini sağlamalarını ve istihdam edilme fırsatlarını artırmayı hedefliyoruz. Kursların sonunda, mezunlarımızı sektöre yönlendirmek için İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimimiz devreye giriyor. Meslek Fabrikası olarak sektördeki iş gücü açığını araştırarak ilgili eğitim modüllerini uygulamaya koyuyoruz. Pastacı çıraklığı alanında mevcut eksiklikleri göz önünde bulundurarak bu kursu başlattık ve kendi işletmelerini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimleri de sunuyoruz.”

Kursiyerlerimize pastacılığın her yönünü detaylı bir şekilde öğretiyoruz

Kursiyerlere pastacılığın temel bilgilerini aktaran Eğitmen Şef Emel Dalgıç, “Kursiyerlerimize pastacılığın her yönünü detaylı bir şekilde öğretiyoruz. Eğitim sonunda, pastacılığın temel bilgilerini eksiksiz bir şekilde edinmiş olarak kursumuzu tamamlayacaklar. Burada, sektörde çalışmaları için gerekli temel bilgileri sağlıyoruz. Kursiyerlerimizin enerjik ve istekli bir şekilde katıldıklarını görmek bizi çok memnun ediyor,” dedi.

Güzel ve kaliteli pastalar yapmayı öğreniyoruz

Liseden mezun olduktan sonra kursa katılmaya karar veren Melisa Akbulut, “Meslek Fabrikası’nın kurs ilanını sosyal medyada gördüm ve katılmak istedim. Liseden yeni mezun oldum ve bizim bir fırınımız var. Mezuniyet sonrası orada çalışabileceğim gibi, diğer işletmelere de başvurabilirim. Pasta yapmaya her zaman ilgim vardı. Burada aldığımız eğitim, evde yaptıklarımızdan çok daha profesyonel. Bu kurs sayesinde daha güzel ve kaliteli pastalar yapmayı öğreniyoruz” şeklinde konuştu.

Pandemi ile ben de yeni bir yola girmek istedim

Kendi işletmesini açmaya karar veren Bora Özgören de, “Mutfağa hiç ilgim yoktu. Kursa merak üzerine başladım. İleride kendi işletmemi açma hevesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu ücretsiz bu imkândan yararlanmak istedim. Benim için güzel bir fırsattı. Kurs, en temelden bilgi alabileceğim bir şekilde ilerliyor. Barista eğitimi de alarak kendi işletmemi açma düşüncesiyle yola çıktım. Normalde beyaz yakalı bir çalışandım. Pandemi ile ben de yeni bir yola girmek istedim” dedi.

Kursu sosyal medya hesabımda gördüm ve hemen başvurdum

Pastacılığa olan ilgisini profesyonel bir seviyeye taşımayı hedefleyen kursiyer Özlem Olgaç, “Kursu sosyal medya hesabımda gördüm ve hemen başvurdum. Pastacılığa ilgim vardı, ancak bu mesleği kulaktan dolma bilgilerle değil, profesyonel bir şekilde öğrenmek istiyorum. Burada işin püf noktalarını öğreniyoruz; fırın sıcaklığından yumurtanın sıcaklığına kadar birçok detayı keşfettik,” diye konuştu

Kursa iki kardeş olarak katıldıklarını belirten Duygu Taşdelen ise, “İkimiz de emekli olduk ve ev ortamından sıkıldık. Mutfağı sevdiğimiz için kendimizi geliştirmek amacıyla bu kursa kayıt olduk. Gelecekte kendi işimizi açmayı düşünebiliriz,” şeklinde konuştu. Kardeşi Ayla Özgül ise, “Burada pastacılık tekniklerini, mayaları, kekleri ve kurabiyeleri öğreniyoruz. Kurs gerçekten çok faydalı ve keyifli geçiyor,” ifadelerini kullandı.

Meslek Fabrikası’nda daha önce barista eğitimi almıştım

Daha önce basın sektöründe çalışan ve butik bir kafe açma planları yapan Uğur Atun, şunları söyledi: “Meslek Fabrikası’nda daha önce barista eğitimi almıştım. Bu pastacılık kursunun açıldığını duyunca katılmak istedim. Gelecekte işletme açacağım için belgelerimi şimdiden hazır tutmak istedim. Önceden bir basın kuruluşunda haber müdürü olarak çalışıyordum. İşimizi bir adım daha ileriye taşıyabilmek için eğitimler alarak daha profesyonel olmak istiyorum. Burada, pastacılığın tüm tekniklerini ve reçetelerini A’dan Z’ye öğreniyoruz ve bu süreci keyifle geçiriyoruz,” dedi.