Metin Arolat'a İzmir'de son veda: Herkese elini uzatan bir insandı

Verdiği konser sırasında geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybeden Metin Arolat, İzmir'de gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:46

Daha önce İstanbul Teşvikiye Camii'nde yapılan cenaze töreninin ardından, Metin Arolat’ın naaşı İzmir'e getirildi.

Karşıyaka Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenen törende, Arolat’ın ailesi ve sanatçı dostları hazır bulundu.

Taziyeleri, Arolat’ın ablası Fatoş Alkan kabul ederken, törende Armağan Çağlayan, Işın Karaca, ‘Kuşum Aydın’ lakaplı Aydın Uğurlular, Gökhan Keser, Özgür Çevik ve Alp Kırşan gibi isimler de yer aldı.

Kimse için kötülük düşünmeyen bir insandı

Cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Metin Arolat’ın ablası Fatoş Alkan, kardeşinin herkese iyilik yapan, sevilen bir insan olduğunu vurguladı. Alkan, “Kimse için kötülük düşünmeyen, herkese elini uzatan bir insandı. Onun için de çok seviliyordu. Çok iyi bir kardeşti. Kalp rahatsızlığı da yoktu. Babası kalpten öldü dediler ama babam beyin kanserinden öldü. Ailede kalp rahatsızlığı olan yoktu. Sevilen bir insan olması çok önemli. Gerçekten kalben çok iyi bir insandı. Sadece insanlara değil hayvanlara, canlıların hepsine iyi davranırdı. Kimse için kötü düşünmez ve davranmazdı. Çok kişiye el uzattığına eminim. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Fatoş Alkan konuşmalarına şöyle devam etti:

“Her zaman diyet yapıyordu. Sabah 3 tane yumurta yemiş, öğle yemeğinde tavuğunu yemiş. Tuzu ve yağı azaltmıştı. Belirgin bir rahatsızlığı yoktu. Sahneye çıkmadan önce serum almadı. Ara ara kendini kötü hissettiği zaman serum alıyordu ama son zamanlarda serum almadı, bana söylüyordu.”

Armağan Çağlayan ile tatile gideceklerdi

Arolat’ın yakın arkadaşı ve yapımcı Armağan Çağlayan ise cenaze sırasında yaptığı konuşmada, Türk müzik sektöründe Arolat’ın büyük bir emeği olduğunu belirterek,Ölen öldü, arkasından polemiklere gerek yok. Bizim can arkadaşımız öldü. Metin, Türkiye müzik sektörünün kıymet taşı. Ama hiç kimse bunu fark etmiyor. Türk Pop Müziği, Metin'in çektiği kliplerle Türk Pop Müziği oldu. Eğer Metin olmasaydı, bugün bir Türk Pop Müziği endüstrisi bence olmazdı. Metin, içinde kötülük olmayan tek insan. Hiç kötülük bilmezdi. O yüzden bu piyasada hak ettiği yerde olmadı. Bizim piyasada hak ettiğiniz yerde olmak kötülük gerektirir. Son programda çok neşeliydi. Bana tişört hediye etti. Çok güldük, eğlendik. Birlikte tatile gidecektik, Ekim ayı için bilet almıştık'' dedi.

Sanatçı dostları da Arolat’ın kaybıyla ilgili duygusal açıklamalarda bulundu. Işın Karaca, "Müzikal projelerimde hep ona danışırdım, çok önemli bir insandı" derken, Gökhan Keser ise birlikte çok güzel projelere imza attıklarını ve Metin Arolat’ın her zaman işinin en iyisini yaptığını söyledi.

Cenaze namazının ardından Metin Arolat, alkışlar eşliğinde Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.