Müfredat tepkilerin odağında: Bilimsel eğitimin kalan kırıntılarını da rafa kaldırma çabası!

MESEM’ler aracılığıyla kuralsız, güvencesiz eleman yetiştirmeye devam edildiğini kaydeden Başkan Karakaş, “Staj adı altında öğrencilerimizin, çocuklarımızın sömürülmesine izin vermeyelim” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 13:17

Muhabir-Berkay Erden/Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2024- 2025 eğitim-öğretim yılından başlayarak uygulayacağı müfredat değişikliğine tepkiler sürüyor. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ismi ile kamuoyuna sunulan yeni müfredatın onaylanması ciddi tartışmalara neden olurken, Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Bülent Karakaş, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programında konuya ilişkin önemli mesajlar verdi.

DİNİ VE MİLLİ DEĞERLER ÇERÇEVESİNDE…

Başkan Bülent Karakaş; Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM), Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu gündemini ele alırken, eğitim sektöründe yaşanan daha birçok sorunu dile getirdi.  

Bakanlığın müfredatı ‘dini’ ve ‘milli’ değerler çerçevesinde yeniden oluşturmaya çalıştığını aktaran Karakaş, “MEB, bu yeni müfredat değişikliği ile laik ve bilimsel eğitimin kalan kırıntılarını da rafa kaldırma çabasında” eleştirisinde bulundu.

MESEM: DENETİMSİZ, KONTROLSÜZ VE TEHLİKELİ!

“MESEM’ler kuralsız, güvencesiz eleman yetiştirmeye devam ediyor” diyen Karakaş, “MESEM projesi iş yerlerinin ağır ve tehlikeli işler kapsamında araştırılması, iş yerlerindeki makinelerin iş sağlığı ve güvenliği kanunu çerçevesinde denetlenmesi ve iş kazalarıyla ilgili sorumlular hakkındaki hukuki sürecin takip edilmesi 16 yaş altı çocukların staj adı altında denetimsiz, kontrolsüz, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılması yasakken, çocuklar iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye devam etmektedir. Yaşanan can kayıpları, kazalar ve hastalıklar MESEM programını ve bu program kapsamındaki iş yerlerinin denetlenmesi gerektiğini göstermektedir. Staj adı altında öğrencilerimizin, çocuklarımızın sömürülmesine izin vermeyelim” mesajını verdi.