Narlıdere’de Meme Kanseri Farkındalık Ayı Eğitimleri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi iş birliğiyle, düzenlenen 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı Eğitimleri' bugün Narlıdere’de başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 11:47

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı Eğitimleri' bugün Narlıdere’de başlıyor. Eğitim, kadınların meme kanseri konusunda farkındalığını artırmak ve bilinçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilecek. 15-16 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan eğitimler, kadınlara hem sağlık açısından kritik bilgileri sunacak hem de psikolojik destek sağlayacak.

EĞİTİMLER 2 GÜN SÜRECEK

Eğitimlerin ilki, 15 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’da Narlıdere Mahallesi Yukarı Köy’de yapılacak. Burada, Hemşire Gülseren Şentürk tarafından ‘Meme Kanseri Erken Tanı ve Koruma Yöntemleri’ başlıklı bir eğitim verilecek. Şentürk, meme kanserinin erken teşhisi ve önlenmesi konusunda katılımcılara hayati önem taşıyan bilgiler aktaracak ve hastalığın ilerlemesini durdurmanın yollarını anlatacak. 16 Ekim Salı günü ise saat 13.00’da İkinci İnönü Mahallesi Ağrılılar Derneği’nde gerçekleştirilecek bir diğer eğitimde, Psikolog Pelin Yıldırım, meme kanseriyle başa çıkma yolları ve psikolojik destek üzerine konuşacak. Yıldırım, bu zorlu süreçte kadınların duygusal ve zihinsel olarak nasıl daha güçlü olabilecekleri konusunda rehberlik edecek. Meme kanseriyle mücadelede psikolojik dayanıklılık ve moralin ne kadar önemli olduğuna değinerek, katılımcılara faydalı stratejiler sunacak.