Narlıdere’de Meslek Edindirme Kurs kayıtları yarın başlıyor

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen ücretsiz Meslek Edindirme Kurs kayıtları yarın itibarıyla başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 16:21

İzmir Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen ücretsiz Meslek Edindirme Kurs kayıtları başlıyor. Farklı branşlardan birçok kişiye eğitim verilecek olan bu kurslarda katılımcılar, yeni beceriler edinerek meslek sahibi olabilecek. 25 Eylül’de başlayacak olan kurs kayıtları 4 Ekim’e kadar devam edecek. Kurslarda takı tasarımı, cilt bakımı, üç boyutlu rölyef, ahşap boyama ve cam şekillendirme eğitimleri verilecek. Başvurular Narlıdere Kültür Merkezi’nde veya 0232 238 30 01 numaralı hattan yapılabilecek. Bu kurslar sayesinde birçok kişi çeşitli alanlarda eğitim görerek yeni beceriler edinebilecek.

YENİ BECERİLER EDİNMENİN PSİKOLOJİYE FAYDALARI

Yeni beceriler edinmek ve bir alanda gelişmek, ruhsal gelişimin yanında fiziksel gelişim içinde oldukça faydalı oluyor. Yeni beceriler edinmek, bireylerin kendilerini ve sınırlarını keşfetmelerine katkı sağlıyor. Rutin hayatın stresini azaltmakla kalmıyor günlük motivasyon artışına da katkı sağlıyor. Bir alanda bireyin kendini geliştirmesi özgüven açısından da büyük önem taşıyor. Birey bir alanda bilgi edindiğinde veya o konu üzerinden pratik yaparak kendini geliştirdiğinde, kendine olan güveni de artıyor. Bu kapsamda kişisel gelişim kursları, hobi kursları ve meslek edinme kursları büyük bir önem taşıyor. Bu kurslar sayesinde bireyler sosyalleşebiliyor, kendilerini geliştirebiliyor hem de yeni meslekler edinebiliyor. Çağımızın sorunlarından biri olan istihdam problemi herkesi maddi ve manevi açıdan zorlarken ve bazı psikolojik sorunlara yol açarken bu tür meslek edindirme kursları çok büyük bir fayda sağlıyor. Bireyler bu kurslarda yeni beceriler edinerek, yeni bir iş hayatına kapılarını açabiliyor.