Nilüfer Çınarlı Mutlu: Bir yandan asfalt dökmek zorundayız, bir yandan sosyal belediyecilik yapmak zorundayız

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İTB Meclisi'nde belediyecilik vizyonunu ve hizmetlerini anlattı

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 15:20

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) eylül ayı olağan meclis toplantısında, kentin kadın belediye başkanlarıyla birlikte konuk oldu. İTB Başkanı Işınsu Kestelli’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Akademisyen Soli Özel dünya gündemine dair görüşlerini paylaştıktan sonra kadın belediye başkanları da sunumlar yaptı. Başkan Mutlu, görev süresi boyunca hiçbir mazeret üretmeden çalıştıklarını vurgulayarak, barınma hakkının önemi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının birincil gündemlerinde olduğuna dikkat çekti.

Başarmak zorundayız

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’ye kadın belediye başkanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Mutlu, “Aday adaylığı sürecimde hazırladığım dosyanın başlığını ‘Mazereti Olmayan Kent’ koymuştum. Konak’ın sahip olduğu kültürel değerlerle, kentin merkezinde yer almasıyla ve sahip olduğu zenginliklerle başarılı olunmaması için hiçbir mazeret olmadığını düşünüyorum. Göreve geldiğimizden beri tüm ekip arkadaşlarımla birlikte mazeret üretmeden çalışıyoruz. Bir yandan asfalt dökmek zorundayız, bir yandan sosyal belediyecilik yapmak zorundayız ama bir yandan da iktidara giden yolda önümüze konulan ekonomik engelleri yıkarak hizmete devam etmek zorundayız. Mazeretimiz yok, başarmak zorundayız” dedi.

Konak’taki en büyük sorun kentsel dönüşüm

Uzun yıllar Mimarlar Odası’nda görev yapan Başkan Mutlu, kent mücadelesinde hep ön saflarda yer aldığını belirterek, “Mimarım, uzun yıllar meslek odasında görev yaptım. Bu kentin pek çok yerinde izim olduğunu düşünüyorum. Gerek bazı mekanların tescillenerek korunmasında ya da bazı yanlışların yapılmamasında katkımız oldu. Şimdi masanın öteki tarafındayız; ranttan değil kamudan yana bir planlamayı, kamucu bir bakış açısıyla bütün toplumun refahını yükseltecek bir kentsel dönüşümünün nasıl olacağını gösterme yeri. Konak’taki en büyük sorun kentsel dönüşüm ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Kentsel dönüşüm birinci gündemimiz. Bunu afet riskleri, binaların güvenli olması ve barınma anayasal bir hak olduğu için yapmak zorundayız. Herkes sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşayabilmeli. Bu zorunluluğu sağlayacak olan aslında devlet ama onunla birlikte yerel yönetim sorumluluğuyla biz de bunu yapmaya çalışacağız” diye konuştu

Başarı hikayesi yazacağız

Bugüne kadar hayata geçirilen çalışmaların bundan sonra da artan bir ivmeyle devam edeceğini kaydeden Başkan Mutlu, “Yaya dostu bir belediyeyiz, kaldırım işgalleriyle yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Beş yılın sonunda herkesin mutlu olduğu, kentsel dönüşümün yapıldığı, tekrar eskisi gibi sanatın, kültürün ve ticaretin merkezi olan bir Konak hayaliyle yaşıyorum. Kemeraltı ticaretini ve esnaf kültürünü tekrar canlandırmak, İzmir’in yaşayan kültüründe Konak’ın tekrar parlamasını istiyoruz. İzmirlilerin desteğiyle kentimizde bu dönem 8 kadın belediye başkanının bir başarı hikayesi yazacağını ve önümüzdeki dönemde de bu salonda daha fazla kadın belediye başkanı olacağına olan inancımla hepinize çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.