Önce Buca sonra Çiğli: Çöp sorunu vatandaşı çileden çıkardı!

Buca'nın ardından Çiğli'de yaşanan çöp krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaner, ''Bir yandan 'Çare CHP' diyerek çözüm iddiasında bulunuyorlar, diğer yandan kendi önlerindeki çöpleri dahi toplayamıyorlar'' dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:14

İzmir’in Çiğli ilçesinde sokaklarda biriken çöp yığınları, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Belediyenin çalışanlarına maaşlarını eksik ödemesi ve içerideki alacakları zamanında vermemesi nedeniyle işçilerin iş bırakma eylemine gitmesi sonucu çöpler toplanamaz hale geldi. Özellikle ana cadde, sokaklar ve yeşil alanlarda biriken çöp yığınları, kötü koku ve görüntülerle ilçe sakinlerinin hayatını olumsuz etkiliyor.

Harmandalı çöplüğü değil Çiğli çöplüğü karşımızda

Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Kaner, yaşanan krize sert tepki gösterdi. Belediyenin mali yönetimdeki başarısızlığı nedeniyle işçilerin maaşlarını zamanında alamadığını belirten Kaner, ''Belediyenin mali yönetimindeki bu başarısızlık, Çiğli'de çöp toplama hizmetlerini durma noktasına getirdi. İşçiler, hak ettikleri maaşlarını ve alacaklarını alamadıkları için çöp toplamaya çıkmıyor. Bu durum, Çiğli'nin sokaklarında yığınla çöp birikmesine ve halkın ciddi bir mağduriyet yaşamasına sebep oluyor. Çiğli halkı, çöp yığınlarıyla boğuşurken, belediye işçilerinin emeğini karşılıksız bırakıyor. İşçilerin maaşları eksik ödeniyor, alacakları ise geciktiriliyor. Bir yandan ‘Çare CHP' diyerek çözüm iddiasında bulunuyorlar, diğer yandan kendi önlerindeki çöpleri dahi toplayamıyorlar. Harmandalı çöplüğü değil Çiğli çöplüğü karşımızda!” dedi.

Belediye kayıtsız kalıyor

Kaner, belediyenin bu süreçteki kayıtsız tavrını da eleştirerek, "Çiğli halkının yaşam kalitesini artıracak, işçinin hakkını koruyacak bir belediyecilik anlayışı yerine, popülist söylemlerle günü kurtarmaya çalışan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Çare CHP dedikleri bu anlayış, kendi ürettikleri sorunları bile çözemez halde" diye konuştu.

Çöp toplamak, bir belediyenin en basit ve asli görevidir

Çiğli’de yaşanan krizin temelinde, CHP’li belediyelerin ekonomik yönetimdeki başarısızlıklarının yattığını savunan Kaner, “Çiğli'ye hizmet etmek iddiasıyla yola çıkanların, temel hizmetleri bile yerine getiremediği ortada. Vatandaşlarımızın en temel beklentisi olan temiz, yaşanabilir bir çevre, bu beceriksiz yönetim tarafından sağlanamamaktadır. Çöp toplamak, bir belediyenin en basit ve asli görevidir. Ancak görüyoruz ki, Çiğli Belediyesi bu sorumluluğunu dahi yerine getirememekte, halkımızı pislik içinde bırakmaktadır'' diye konuştu.