PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı

Türk Tabipleri Birliği tarafından halk sağlığı alanındaki araştırma görevlilerine yönelik düzenlenen Gezici Eğitim Semineri'nin adresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü oldu. Türkiye'deki 22 farklı tıp fakültesinden halk sağlığı asistanları, Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığı ve hayvan refahı konusundaki uygulamalarını hem teorik hem de pratik olarak inceleme fırsatı buldu

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 16:27

Türk Tabipleri Birliği tarafından her yıl düzenlenen Gezici Eğitim Semineri’nin bu yıl 35’incisi gerçekleştirildi. “Yerel Yönetimler ve Sağlık” temasıyla düzenlenen seminer kapsamında, Türkiye'deki 22 farklı tıp fakültesinden halk sağlığı asistanları PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nü ziyaret etti. Programda İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sinan Okçuoğlu ve Veteriner Hekim Ebru Tong, halk sağlığı ve hayvan refahı konusundaki uygulamalara dair sunumlar yaptı. Veteriner Hekim Murat Aras ise katılımcılara kampüsü gezdirerek birimler hakkında bilgi verdi. Programın eğitimden sorumlu öğretim üyeleri Prof. Dr. Alpaslan Türkkan ve Prof. Dr. Pınar Okyay, aşılama, ilaçlama, riskli hastalıklara karşı önleyici çalışmalar ve veterinerlik hizmetleri gibi konuları katılımcılarla paylaştı.

En sağlıklı iletişimin kurulabileceği merkezlerden biri olduğuna inanıyoruz

Veteriner Hekim Ebru Tong, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı olarak, misafirlerimizi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü birimlerimizden biri olan PAKO’da ağırladık. Özellikle halk sağlığı açısından veterinerlik hizmetlerinin önemine değindik. Halk sağlığı ana bilim dalında uzmanlık yapan hekimlerimizin, insan ve hayvan sağlığına yönelik faaliyetler ve koruyucu hekimlik hizmetleri hakkında yüksek bir farkındalığa sahip olmaları gerekiyor. Bu gezici eğitimde, belediyelerin rolüne de vurgu yaptık. PAKO, hem sahiplendirme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği hem de koruyucu tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığı etkin merkezlerimizden biridir. Konuklarımızın burayı görmelerini istedik. PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nün, kent yaşamında insanlar ile hayvanlar arasında en sağlıklı iletişimin kurulabileceği merkezlerden biri olduğuna inanıyoruz” dedi.

Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Türkkan, “Program çerçevesinde Türkiye’nin 22 farklı tıp fakültesinden halk sağlığı asistanları ile birlikte kentleri geziyoruz. Bu yılki temamız olan Yerel Yönetimler ve Sağlık, oldukça ilgi çeken bir konu. Ekibimizi İzmir’de bir araya getirdik ve PAKO’da çok profesyonel bir ekibin olduğunu gördük. Alanlarına son derece hakimler. Gerçekten iyi bir birim oluşturulmuş” dedi.

Gezici Eğitim Semineri programı kapsamında katılımcılar, Kadifekale Kadın Dayanışma Merkezi’ni de ziyaret etti. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile Sağlıklı Yaşam ve Evde Bakım Şube Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da ziyaret edilecek.