Patilerin Festivali beşinci kez kapılarını açtı

Konak Belediyesi’nin yıl boyunca heyecanla beklenen etkinliği Patilerin Festivali, beşinci kez kapılarını açtı. Festivalde 30 can dostu, ömürlük yuvalarına kavuştu. Etkinlikte konuşan Başkan Mutlu, “Amacımız, sokaklarda kötü koşullarda yaşayan hiçbir hayvanın kalmaması. Bunun için sahiplenen dostlarımıza her türlü desteği sunmak istiyoruz. Yeter ki sokaklarda yalnız ve sahipsiz kalmasınlar; sizlere can yoldaşı olsunlar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 17:03

Konak Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Patilerin Festivali, pati dostlarını Gündoğdu Meydanı'nda buluşturdu. Renkli etkinliklerin yer aldığı festivalde, 30 can dost yeni yuvalarına kavuştu. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, etkinlik alanında sivil toplum kuruluşlarının stantlarını gezerek katılım belgelerini takdim etti. Gün boyu süren festivalde, Can Dostlar Yetenek Yarışması, Kutay Özkan ile Yetenekli Köpekler gösterisi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Atlı Polis Birimi ve Köpek Eğitim Merkezi’nin gösterileri büyük ilgi topladı. Çocuklar için çeşitli eğlenceli atölyeler de düzenlendi. Patili dostunu festivalde getirenler, Konak Belediyesi stantlarında hediyeler kazanma şansı yakaladı. Ayrıca, hayvan sahiplenenlere ihtiyaç duyacakları ürünler hediye edilirken, sokakta yaşayan canlar için de tonlarca mama dağıtıldı.

Yeter ki sokaklarda yalnız, sahipsiz kalmasınlar

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, festivalde sahiplenmenin önemine vurgu yaptı. Görev süreleri boyunca 120 can dostunun sahiplendirildiğini belirten Başkan Mutlu, “Göreve geldiğimizden bu yana, sizlerin desteğiyle 120 can dostunu sahiplendirdik. Amacımız, sokaklarda kötü koşullarda yaşayan hiçbir hayvanın kalmaması. Bu hedefe ulaşmak için sahiplenen dostlarımıza mama, kedi-köpek evi, aşı ve kısırlaştırma gibi destekler sunuyoruz. Yeter ki sokaklarda yalnız, sahipsiz kalmasınlar; size can yoldaşı olsunlar. Bugün festivalimize katılan tüm sivil toplum kuruluşlarına, bir dost sahiplenen herkese ve etkinliklerimizle bizi destekleyen tüm dostlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 2 ton mama da ücretsiz olarak dağıtıldı

Patilerin Festivali kapsamında, Konak Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sahiplendirme gerçekleştirildi. Toplamda 21’i kedi, 9’u köpek olmak üzere 30 can dostu yeni ailelerine kavuştu. Hayvan sahiplenenlere sevimli dostlarının ihtiyaçları için çeşitli ürünler hediye edildi; ayrıca kedi ve köpek taşıma çantaları ile kedi tuvaletlerinin yanı sıra yaklaşık 2 ton mama da ücretsiz olarak dağıtıldı.

Angels Farm ve H.A.R.K Hayvan Arama Kurtarma ekibi adına konuşan Sibel Çakır, “Bu organizasyonun beşinci yılında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelere de örnek olmalı. İnsanları bilinçlendirmek ve hayvanlarla ilgili diyalogları güçlendirmek için bu tür organizasyonlara çok ihtiyacımız var. Özellikle yaşadığımız şiddet ortamında, insanları sevgiye ve merhamete yönlendirmek büyük önem taşıyor” dedi.

Çeşitli hediyeler verildi

Festivalde Kutay Özkan’ın sunduğu Yetenekli Köpekler gösterisi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Atlı Polis Birimi ile Köpek Eğitim Merkezi’nin (KEM) gösterileri büyük ilgiyle izlendi. Ayrıca, heyecan dolu yarışmalar da katılımcılar tarafından dikkatle takip edildi. En Şık Can Dostu yarışmasında Bambu ve sahibi Tuncay Batur birinci olurken, Bonny ile Maya Bakioğlu ikinci, Lodos ve Cansu Koç ise üçüncü oldu. Sahibine en çok benzeyen can dostu ödülünü ise Özden Gürırmak’ın Sürpriz adlı dostu kazandı. Süleyman Türk ve Latte ikincilik, Doğukan Altıntaş ve Kaju ise üçüncülük elde etti.

Yarışmalarda ödül olarak 15 kg mama, oyuncak ve ödül maması seti, 2 kg premium mama, 4 konserve mama, mama ve su kabı, renkli tasma, tırnak makası, dışkı poşeti, Bobyland’de konaklama, traş, banyo ve bakım paketi gibi çeşitli hediyeler verildi.