Pedallar, şehit polis Şeyda için çevrilecek

CHP İzmir İl Gençlik Kolları, bisiklet sporcusu Orhan Kotluk’u “Şehit Şeyda Yılmaz Anısına” yapacağı bisiklet turu için uğurladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 16:33

Sporcu Orhan Kotluk, İstanbul’da geçtiğimiz günlerde bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Şeyda Yılmaz için  bisiklet turuna çıkıyor. Kotluk’a bu yolculuğu için destek olan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ruhsar Selis Çelik, “Şehit polisimiz için üzüntümüzü nasıl ifade edeceğimizi bilmiyoruz. İnanıyoruz ki, şehit genç kadın polisimizin fedakar mücadelesini sürdürecek sayısız meslektaşı var” dedi.

Gençlik olarak mücadele edeceğiz

Sokakların daha güvenli olduğu bir ülke için gençlik olarak mücadele edeceklerinin altını çizen Çelik, “Bizler de bu duyarlılığa katkıda bulunmak istedik. Değerli sporcumuzun yolculuğunun ilk anından son anına kadar yanında olacağız. Biz, sokaklarımızın daha güvenli olduğu bir ülke için öncelikle gençlik olarak mücadele edeceğiz. Bilime, eğitime, spora daha çok önem vereceğiz. Bu alanların gelişimi için yetkili kurumlara yol gösterici olacağız. Sporun ve eğitimin önde olduğu ülkemizde şiddet de azalır ve gençler daha güvenli bir ülkeye uyanır” ifadelerine yer verdi.

Anısını yaşatacağız

Çelik, CHP gençliği olarak şehit polis Şeyda Yılmaz’ın adının yaşatılması için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyleyerek, “Sadece onun değil tüm şehit meslektaşlarını daima hatırlamalıyız. Şeyda kardeşimiz genç bir kadın olarak görevinin başında hayatını kaybetti. Eğitimli ve görevini layıkıyla yapan örnek bir kadındı. Üzüntümüz gerçekten derin. Sporcu arkadaşımız da Sivas’a kadar her durakta onun adını duyuracak. Umarım bu bizlerin olduğu kadar ailesinin de acısını bir nebze azaltır. Bizler karınca kararınca bu duyarlı davranışa destek sunmaya çalıştık. İnanıyoruz ki her pedal şiddete dur demenin sesi olacak. Turun tamamlanması için elimizden gelen desteği sunacağız” dedi.

Sizlerden selam götüreceğim 

Bisiklet sporcusu Orhan Kotluk da şehit polis için duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Bir spor insanı olarak ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 12 gün sonra Şeyda kardeşimizin memleketi Sivas’a varacağım. Salihli’ye, Kula’ya, Afyon’a, Polatlı’ya, Ankara’ya, Kırıkkale’ye ve Yozgat’a onun adını taşıyacağım. Sizlerden de selam götüreceğim. Diliyorum ki bu acı olaylar bir daha yaşanmaz” dedi.