Sakız Adası, Çeşme için rakip değil avantaj

Alaçatı Turizm Derneği (ATD) Başkanı Kerem Ünsal, turizmin yıl boyunca sürdürülebilir olmasını sağlamak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti ve Sakız Adası'nın Çeşme turizmi için bir tehdit görmediğini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2024 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2024 13:41

İzmir'in Çeşme ilçesinde yer alan Alaçatı Turizm Derneği üyeleri, akşam yemeğinde bir araya geldi. Yeni üyelerin de buluştuğu toplantıda Dernek başkanı Kerem Ünsal, yaptığı konuşmada dış pazarla ilgili kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Ünsal, 2024 sezonunun çok geç başladığını ifade ederek, "Turisti çeşitlendiremediğimiz için, sadece iç pazar ve gurbetçilere dayalı bir turizm politikamız olduğu için ve bu sene Avrupa şampiyonası, ardından olimpiyatlar nedeniyle sezon çok geç başladı ama eylül ayı ve ekim ayının ortalarına kadar havaların da güzel gitmesiyle birlikte açığı biraz kapattık" diye konuştu.

"Sezonun bu kadar kısa olması çok can sıkıcı"

Başkan Ünsal, turizmi 12 aya yayma hedefiyle ilgili ciddi gayret verdiklerini belirterek, "Turizmi 12 aya yayma hedefi senelerden beri konuşuluyor ancak biz bununla ilgili ciddi gayret sarf ediyoruz. Özellikle dış pazarda bir şeyler yapmak adına çok ciddi çalışmalarımız var. Yakın zamanda ürünlerini vermeye başlar. Tabii kalıcı olması çok önemli. İstiyoruz ki bir noktaya getirelim ve ondan sonra hep öyle devam etsin. İçeriğinde bu kadar fazla ürün olup da sezonun bu kadar kısa olması gerçekten çok can sıkıcı" dedi.

"Sakız Adası’nı asla rakip olarak görmüyorum"

Sakız Adası'nı Çeşme turizmi için asla tehlike olarak görmediğini vurgulayan Ünsal, "Aksine bizim için pazarlamada bir avantaj olarak görüyorum. Gelen konuklar bir günü orada geçirebilirler. Turist için pasaportunda başka bir ülkenin daha kaşesinin olması çok önemlidir. Bundan keyif alırlar. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor zaten. Bu kadar yakınımızda böyle bir ada var, bu da bizim için bir avantaj. Ben orasını asla rakip olarak görmüyorum. Bu konuda birçok şey anlattık. İkisi apayrı kategoriler. Gelen misafir, Sakız Adası'nı da deneyimleyebilir. Bizim zaten deneyim turizmi oluşturmamız gerekiyor. Bir oda fiyatı açıklayarak oradan müşteri çekmek değil, istiyoruz ki gelen misafir Ildır'da balık tutsun, bisikletine binerek Alaçatı'ya gelsin. Yakaladığı balıkları bir şefin eşliğinde beraber pişirsinler. Benzerini Dünya Balıkçılık Günü'nde, üniversitenin içinde yaptık. Çok rağbet olmadı ama en azından nasıl olduğunu görmüş olduk. Gelenler de çok mutlu ayrıldılar. Bunu daha geniş çerçevede yapmak istiyoruz. Bunun olabileceğine inancımız yüksek" açıklamasında bulundu.