Seda Kaya Ösen'den Bakan Göktaş’a sert tepki: Toplumsal çöküş iktidarınızın eseri

İstanbul Fatih’te 2 kadının canice öldürülmesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a, DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen sert tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 11:58

İstanbul Fatih’te yaşanan 2 kadın cinayeti, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Eski sevgilisi ve yeni sevgilisini canice öldüren zanlı, cesetleri Edirnekapı surlarından aşağı attı. Olay, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusundaki toplumsal hassasiyetin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu korkunç cinayet, yetkililerden ve siyasetçilerden sert tepkiler aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Göktaş’ın paylaşımına ise DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “Bu toplumsal çöküş sizin iktidarınızın eseri, gurur duyabilirsiniz Sayın Bakan” diyerek tepki gösterdi.

GÖKTAŞ: KADIN CİNAYETLERİNİ ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş olayla ilgili yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da iki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı. Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz! Bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyoruz. Bugün ciğeri yanan herkes bizim yol arkadaşımızdır. Şiddetin yanında şiddeti doğuran sebepleri de ortadan kaldırmak ve kadın cinayetlerini engellemek için ilgili tüm kuruluşlarla iş birliği içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Merhumelere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Psikososyal destek başta olmak üzere her konuda ailelerimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

ÖSEN: BU TOPLUMSAL ÇÖKÜŞ SİZİN İKTİDARINIZIN ESERİ, GURUR DUYABİLİRSİNİZ

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen ise Bakan Göktaş’ın paylaşımına şu şekilde yanıt verdi: “Bu olayları bireysel diyerek azımsayamayız... Toplumsal olarak geldiğimiz durum çok korkutucu, bir kız çocuğu annesi olarak kaygılıyım. Bu ülkede uyuşturucu sorunu almış başını gidiyor, kadınlara karşı şiddet hiç olmadığı kadar yaygın ve adalet sisteminin işlediği tek alan düşünce suçluları, katiller tecavüzcüler sokakta. Bu toplumsal çöküş sizin iktidarınızın eseri, gurur duyabilirsiniz Sayın Bakan.”