Seferihisar’da ‘engelsiz' buluşma

Engelliler İzmir’de hem denizin tadını çıkarıyor hem de tüplü dalış yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 11:56

Seferihisar Engelliler Alternatif Su Sporları Derneği (SEKADER) çalışmaları kapsamında Seferihisar ilçesi Doğanbey mevkiinde bir araya gelen engelli vatandaşlar, hayata geçirilen tesiste denizle buluşup kamp yapıyor. Seferihisar Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda engelli bireyler hem sosyalleşiyor hem de su sporları yapıyor.

ÜCRETSİZ BİR HİZMET

SEKADER Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Çimenli, "Engelliler için su sporları ve kamp alanları sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın denize ve doğaya erişimini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Diğer engelli dernekleriyle de iletişime geçerek onlara burada ücretsiz hizmet veriyoruz. Ticari bir kaygımız yok, amacımız engelli vatandaşlarımıza destek olmak" ifadelerine yer verdi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR MEMNUN

Engelli vatandaşlardan Bülent Özdolar, "Ben de engelli bir birey olarak burada diğer engelli arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Güvenli bir şekilde denize giriyoruz ve engelli kardeşlerimizi evde vakit geçirmek yerine burada vakit geçirmeleri için teşvik ediyoruz. Bize özel duşlar ve tuvaletler mevcut, şartlarımız oldukça güzel” dedi.

Engelli Melih Dülgün ise, şunları söyledi: “Başta yüzebileceğime ya da dalış yapabileceğime inanmıyordum. Ancak zamanla alıştım ve artık tek başıma denize girebiliyorum. Burası bizim için çok önemli, harika vakit geçiriyoruz.”