Selçuk’ta 30 Ağustos coşkusu: Fener alayı ve Emre Fel konseri renk kattı

30 Ağustos Zafer Bayramı Selçuk’ta Fener Alayı ve Emre Fel konseri ile coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 15:49

30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl kutlamaları, Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Konser etkinlikleriyle kentin dört bir yanında büyük bir coşku yarattı. Atatürk Anıtı'ndan başlayan Fener Alayı'nda, her yaştan Selçuklu vatandaş, bayraklar ve marşlar eşliğinde kent sokaklarında yürüdü. Selçuklu gençlerden oluşan Belediye bando takımı da korteje renkli anlar kattı.

Coşkulu yürüyüşün ardından, Pazar Yeri'nde sahne alan Emre Fel, Selçuklularla bir araya geldi. Genç neslin favori sanatçılarından biri olan Emre Fel, kendi şarkılarının yanı sıra nostaljik parçaları da seslendirerek unutulmaz anlar yaşattı.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, konser sırasında sahneye çıkarak Emre Fel’e teşekkür etti ve şu su ifadeleri kullandı:

“30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan önce konserde kimi çıkartalım diye sorduk. Kentimizdeki büyük bir genç kitle Emre Fel dedi. Hatta sadece Selçuk’tan değil İzmir’den de gençler sizi görmek istediler. Şimdi anlıyorum ki bütün şarkılarınız ile beraber çok coşkulu bir konser oluyor. Müziğiniz daim olsun”

‘Selçuk halkına teşekkür ediyorum’

Başkan Ceritoğlu Sengel, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için çevre ilçelerden gelen birçok ziyaretçiye dikkat çekerek, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Selçuk’ta kutlamak isteyen ve buraya gelen herkese, Selçuk halkına teşekkür ediyorum. En son bu meydanda elime mikrofon aldığımda “Zafer bizim olacak. Zafer Cumhuriyet’in olacak” demiştim ve gerçekten şimdi tekrar elime mikrofonu aldığımda müziğin hiç susmamasını isteyen, çağdaşlaşmaktan ve cumhuriyetten vazgeçmeyen, biraz önce ekranda bir çift mavi gözü gördüğünde alkışlarını susturmayan sizleri görmek beni çok mutlu etti” dedi.

"Korkmadılar, kararlıydılar"

102 yıl önce verilen büyük bir mücadele ile bugüne gelindiğini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bundan tam 102 yıl önce bir çift mavi göz o kadar kararlıydı ki bu memleketin her karış toprağı için canı pahasına mücadele edenlerle birlikte bu topraklarda şu an özgürce, bağımsız bir şekilde yaşamamıza vesile oldular. Korkmadılar, kararlıydılar. Bir inançları vardı, o da vatan sevdasıydı. O vatan sevdasını yüreğinde taşıyan bütün herkesi kocaman yürekten alkışlıyorum. Çünkü ben biliyorum ki bu memlekette çocuklar bu ülkenin geleceği olacaklar. Atatürk’e, Atatürkçü düşünceye, Cumhuriyete ve bağımsızlığa sahip çıkanlar olacaklar ve biz daha eşit, daha özgür, daha çağdaş ve müziğin hiç susmadığı, susturulmadığı, sanatçının hep kıymetli olduğu bu topraklarda hep beraber yaşayacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun. Niceleri hep beraber olsun” ifadelerini kullandı.