Spor Zirvesi’nde ‘Voleybolun Yolculuğu’ konuşuldu

İzmir Spor Zirvesi’nde Roksan Kunter’in moderatörlüğünde ‘Voleybolun Yolcuğu” Pelin Çelik ve Özlem Özçelik ile birlikte konuşuldu

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 16:28

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası’nın birlikte düzenlediği İzmir Spor Zirvesi’nde büyük heyecan devam ediyor. Ahmed Adnan Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Spor Zirvesine birbirinden değerli sporcular, antrenörler ve İzmirli sporseverler yoğun katılım gösteriyor. Roksan Kunter’in moderatörlüğünde ‘Voleybolun Yolcuğu” bölümünde Pelin Çelik ve Özlem Özçelik, sahnede konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Filenin Sultanları’nın elde ettiği başarılarla birlikte voleybola artan ilgi konuşuldu. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın menajeri Pelin Çelik, hedeflerinin 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda madalya kazanmak olduğunu söyledi.

VOLEYBOLA İLGİ ARTIYOR

Filenin Sultanlarının elde ettiği başarılarla ülkemizde voleybola olan ilginin arttığını belirten efsane voleybolcu Özlem Özçelik, “2003 yılında milli takım ile şampiyon olduğumuzda bir hedefimiz vardı. Hedefimiz voleybolu Türkiye’ye sevdirmek oldu. Kadın voleybolu çok fazla başarı kazandı. Artık bütün sporcularımız dünyada biliniyor bu durum gerçekten gurur verici… Başarılar geldikçe sorumluluklar artıyor. Başarıların ilerleyen dönemlerde devam edeceğini düşünüyorum. Sultanlar Ligi’nde kaliteli yabancı oyuncularımız var. Türk oyuncularımız da yurt dışında bizi başarılı bir şekilde temsil ediyor. Hem Avrupa’dan hem dünyadan voleybolumuza ilgi var. Elde edilen başarılar da altyapıyı besliyor. Altyapılarda spor, kulüplerinde ve sporcu sayılarında büyük bir artış ve talep var… Kız çocuklarının, Filenin Sultanları ile gurur duymaları bizleri mutlu ediyor. Önemli olan sürdürülebilir başarıyı sağlamaktır” diye konuştu.

FİLENİN SULTANLARI İLHAM KAYNAĞI OLDU

Filenin Sultanları’nın ülkemizdeki kız çocuklarına ilham kaynağı olduğunu söyleyen A Milli Kadın Voleybol Takımının Menajeri Pelin Çelik,” Bizim başarılarımız da hiçbir şekilde tesadüf değildir. Bu yapılanmada doğru proje ve doğru program ile aynı hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Bu serüvende Filenin Sultanları’ının sadece sahadaki başarısını görmemek lazım… Aynı zamanda kurumsal bir başarı olarak da görüyorum. Oyun belki sahada oynanıyor ama ciddi bir sponsor desteği var ülkemizde… Sultanlar Ligi, Avrupa’nın en kaliteli ligleri arasında yer alıyor. Bütün oyuncular ligimizde forma giymek istiyor. Altyapılarda, uluslararası alanda büyük başarılara imza atıyoruz. Uluslararası organizasyonlarda dünyanın 1. sırasında yer alıyoruz. Hem kulüplerin sportif başarılar hem de milli takımlardaki başarılarla zirvedeyiz. Önemli olan geldiğimiz noktada kalıcı olmaktır. Yükselen marka değerimizi daha üst seviyelere taşımalıyız. Filenin Sultanları, birer ilham kaynağı oldu. Hepsi rol model sporculardan oluşuyor. Türk halkının bizi benimsemesi, görünürlüğümüzün artması elde edilen başarılarla geldi. Çok genç ve dinamik bir kadro yapımız var. Bir Türk kadını için, bizler için gurur verici. 2028 Los Angeles Olimpiyatlar’ında hedefimiz madalya kürsüsünde yer almak. Türk sporu ilerleyen dönemlerde hak ettiği başarıları kazanacaktır” şeklinde konuştu.