Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne Meslek Fabrikası damga vurdu

Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde finale kalan Meslek Fabrikası iki ayrı kategoride ödülün aldı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası modeli ile Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne katıldı. Adettendir Üretiyoruz, Altın İğne ve Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projeleriyle finale kalan Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, iki ayrı kategoride ödülün sahibi oldu

Finale kalan tek büyükşehir belediyesi

Meslek Fabrikası modeli ile gençler ve kadınlara istihdam olanakları yaratmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’in ekonomik kalkınmasına, rekabet gücünün ve nitelikli insan kaynağının artırılmasına yönelik projelerinden biri olan Meslek Fabrikası’nı yıl boyunca istihdam odaklı mesleki ve teknik kurslar düzenliyor. 16 farklı kategoride başvuruya açılan 11. Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Sürdürülebilir Ürün İnovasyonu kategorisinde “Adettendir Üretiyoruz” projesi, İş birliği Özel Sektör & STK, Kamu, Akademi kategorisinde “Altın İğne” projesi, Kadının Güçlendirilmesi kategorisinde ise “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi ile finale kaldı. Finale kalan tek büyükşehir belediyesi olan İzmir Büyükşehir Meslek Fabrikası, Adettendir Üretiyoruz ve Altın İğne projeleri ile iki ayrı ödüle layık görülerek dün akşam İstanbul’da yapılan ödül törenine damga vurdu.

Halkçı belediyecilik vurgusu

Sürdürülebilir İş Ödülleri töreninde konuşma yapan Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı, halkçı belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını belirterek “Bu anlamlı ödülü, Başkanımız Dr. Cemil Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde birlikte emek verdiğimiz değerli çalışma arkadaşlarım adına almanın gururunu yaşıyorum. Bu ödül, belediyemizin kamucu ve halkçı belediyecilik anlayışının bir yansımasıdır. Yaptığımız çalışmaların takdir edilmesi, bizlere bu yolda daha güçlü adımlar atma motivasyonu ve cesareti veriyor. Başkanımızın vizyonu doğrultusunda, halkımız için en iyi hizmeti sunmaya ve halkçı belediyecilik anlayışıyla yolumuza kararlılıkla devam etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Adettendir Üretiyoruz Projesi

Adettendir Üretiyoruz projesi Sürdürülebilir Ürün İnovasyonu kategorisinde ödüle layık görüldü. Meslek Fabrikası bu projeyle regl konusunda bilgiye ve ürüne ulaşmakta zorluk yaşayan kadınların sorunlarına çözüm üretmeyi ve sürdürülebilir bir yaşam için atıksız ürün kullanılarak doğaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu amaçlarregl yoksulluğu ve tabusuna ilişkin çalışmalar geliştirilirken atölyede, katılımcıların kendi pedini üretmeleri sağlanıyor. Proje kapsamında gümüş uygulamasıyla kumaşlara antimikrobiyal özellik kazandırılıyor. Kumaşlar Sun Tekstil AR-GE Merkezi ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi EGEMİKAL Analiz Laboratuvarı ile iş birliği geliştiriliyor. Kumaşların ulusal ve uluslararası literatür taramaları ve laboratuvar analizleri tamamlandı.

Altın İğne Projesi

İzmir’de yaşayan ve dikişe ilgi duyan kadınların iş gücü piyasasına katılımlarını desteklemek amacıyla başlatılan Altın İğne projesi İş birliği Özel Sektör & STK, Kamu, Akademi kategorisinde ödül aldı. Projede kadın istihdamının yanı sıra hazır giyim sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını karşılanıyor ve tekstil endüstrisindeki atıkların azaltılmasını amaçlanıyor. Proje 9 Eylül Rotary Kulübü, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İzmir'deki hazır giyim üreticileri iş birliği ile yürütülüyor.

Sürdürülebilir İş Ödülleri

Kurumların önemli etkiler yaratmış projelerini ve iş modellerini öne çıkarmak ve geniş kitleler ile paylaşmayı hedefleyen Sürdürülebilir İş Ödülleri 2014 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Kurumların rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmek ve sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmayı amaçlayan Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde tüm başvurular, alanında lider akademisyen ve uzmanlardan oluşan jüri tarafından değerlendiriliyor.