Tatilin uzaması Çeşme’ye yaradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram tatilini 9 güne uzatmasıyla birlikte Çeşme’de rezervasyonlar hız kazandı

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 15:18

Muhabir-Berkay Erden / İzmir’in ve Türkiye’nin en popüler tatil bölgelerinden biri olan Çeşme 9 günlük bayram tatiline hazırlanıyor. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün son verilerine göre; 697 adet konaklama tesisi olan Çeşme’de rezervasyonlar hız kazanmış durumda.

Dokuz gün olmasını turizmciler istedi

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir yaptığı açıklamada daha önceki dönemlerde yaşanan rezervasyon düşüşleri nedeniyle bayram ve hafta sonu arasında kalan Perşembe ve Cuma günlerinin de tatil ilan edilmesi beklentilerinin olduğunu ve bu beklentilerini gerekli kurumlara ilettiklerini söyleyerek, "Rezervasyonlar önemli ölçüde arttı’’ ifadelerini kullandı.

Keşke herkes gidebilse

Yunanistan’ın bazı adalara uyguladığı kapıda vize uygulamasının Çeşme’nin turistik otellerine etkisi hakkında konuşan Yakup Demir, adalara geçişlerin Çeşme'deki turizmi etkilemediğinin altını çizerek buradan her geçen insanın da kente katkısı olduğunu söyledi. Başkan Demir yaptığı açıklamada, "Keşke her vatandaşımız her ülkeye bu şekilde gidebilse biz bunu istiyoruz’’ görüşünde bulundu.