Teknoloji ve inovasyonun öncü şehri İzmir

Türkiye'de TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi sertifikası alan ilk belediye şirketi olan İZTEK’in başarısıyla gurur duyduğunu belirten Başkan Tugay, “Bu sertifika İzmir’i teknoloji kenti yapma yolunda bir şeref belgesidir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 17:13

KEMAL ÖZKURT / İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş.’nin almaya hak kazandığı TSE tarafından verilen TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi sertifikası teslim töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Törene TSE Ege Bölge Koordinatörü Hakan Ozan ve İZTEK Yönetim Kurulu Başkanı Andaç Pamuk da katılım sağladı. Kültürpark fuar alanında bulunan İnovasyon ve Teknoloji standında gerçekleşen törende konuşan Başkan Tugay, “İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen bu sertifikayı alan ilk belediye şirketidir. İZTEK’de yaptığımız yenilikler sonucu yeni göreve gelen arkadaşlarımızla birlikte şirketin inovasyon yetkinliğini artırdığımızın ispatıdır. Teknolojiyi en etkin ve doğru şekilde kullanmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Sertifikanın İzmir’in teknoloji kenti yapma yolunda bir şeref belgesi niteliği taşıdığını ifade eden Başkan Tugay, “İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen bu sertifikayı alan ilk belediye şirketi aynı zamanda. İZTEK’de yaptığımız yenilikler sonucu yeni göreve gelen arkadaşlarımızla birlikte şirketin inovasyon yetkinliğini artırdığımızın ispatıdır. Bugün protokol imzaladığımız bu sertifika şirketimizin uluslararası standartlara uygun inovasyon süreçlerini sürdürülebilir şekilde yönetme yeteneğini İzmir’i teknoloji ve inovasyon alanında ileri taşıma kararlılığını yansıtıyor. Büyükşehir Belediyemiz bu alanda da Türkiye'nin öncü şehri olma yolunda adım adım ilerliyor. Sertifika yeniliği teşvik etmek İZTEK’in mevcut yenilik performansını değerlendirmek iş sürekliliğini sağlamak ve kurumsal değişim programlarında desteklemek için ortak bir çerçeve sağlayacak. Göreve gelişimizin üzerinden henüz 5 ay geçişken böyle bir atılımı yapmış olmak ve hak etmiş olmaktan dolayı çok gururluyum. Bizi bugünlerde ve yarınlarda var edecek en önemli araçlardan olan teknolojiyi en etkin ve doğru şekilde kullanmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Uluslararası standartlarda çalışarak İzmir’in teknoloji ve inovasyon alanındaki vizyonunu birlikte güçlendireceğiz. Gidecek çok yolumuz yapacak çok işimiz var” diye konuştu.