Üniversitenin oteline bakanlıktan onay

Çeşme’de 124 oda turizm konaklama tesisi açmayı planlayan Ege Üniversitesi’ne bakanlıktan  “ÇED gerekli değildir” yanıtı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 10:57

Ege Üniversitesi, Çeşme’nin Dalyan Mahallesinde açmayı planladığı 124 odalı turizm konaklama tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunduğu dosya için bakanlıktan “çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir” cevabını aldı.

Bakanlık ile paylaşılan proje dosyasında 7946 ada ve 2 parselde bulunan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’na yapılan tadilat ile binanın “Turizm Konaklama Tesisi” olarak hizmet vermeye başladığı belirtilirken; Ege Üniversitesi’nin arazide kiracı olduğu belirtildi. İnşaat çalışmasının önceden bitirilmiş olmasından ötürü herhangi bir inşaat süreci yaşanmayacağı belirtilen “Turizm Konaklama Tesisi” projesi hakkında sadece mevcut 124 odanın bakımlarının yapılacağı aktarılan projede, tesiste oluşan atık suların tanklarda toplanarak vidanjör ile çektirildiği bilgisi paylaşıldı.

Sezon için 50 çalışan sezon dışı işe 20 çalışanın olacağı belirtilen projede ortalama 242 misafir ağırlanması hedeflenirken; otel içerisinde 543 metreküplük yüzme havuzu bulunduğu bilgisi proje dosyasında aktarıldı.

Proje dosyasında tesisin 29-50 üzeri odaya sahip olduğundan kanun nedeniyle tanıtım dosyası hazırlandığı belirtilirken; bakanlığın söz konusu proje hakkında kararı ise şu şekilde; “İZMİR İli ÇEŞME, ilcesi 7946 ada 2 nolu parsel 19600m2 mevkiindeki Ege Üniversite Rektörlüğü tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi (124 Odalı) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Turizm Konaklama Tesisi (124 Odalı) projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir.”