Urla’da kavşak ve yol düzenleme çalışmaları hız kazandı

Urla Belediyesi, Erdoğan Ker Caddesi üzerinde kavşak ve yol düzenleme çalışması başlattı. Yapılan düzenlemeyle ilçe sakinlerinin günlük yaşamlarını kolaylaşacak ve trafik yoğunluğu azalacak

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 12:57

Urla Belediyesi tarafından ilçe genelinde trafik akışını düzenlemek için kavşak ve yol düzenleme çalışmaları başladı. Bu kapsamda Bülent Baratalı Bulvarı ve 75. Yıl Cumhuriyet Caddesi’nde oluşan trafik sıkışıklığını hafifletmek amacıyla Erdoğan Ker Caddesi üzerinde çalışmalar hız kazandı.

“Burada yaşanan sorun tüm ilçe trafiğini etkiliyor”

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan vatandaşların yoğun kullandığı ve şehrin kilit konumunda bulunan Bülent Baratalı Bulvarı ve 75. Yıl Cumhuriyet Caddesi’ndeki trafiği azaltmayı hedeflediklerini aktardı. Her iki noktanın da hem yerli halkın hem de günübirlik ziyaretçilerin kullanmak zorunda olduğu yolların başında geldiğini belirten Balkan, “Bu durum artan nüfus ile birlikte büyük bir trafik sorunu oluşturuyordu. Erdoğan Ker Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz kavşak ve yol düzenleme çalışması ile birlikte vatandaşlarımıza alternatif bir yol sunmuş olacağız. İlçe merkezine girmeden seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız güvenli bir şekilde bu yolu kullanabilecek. Burada yaşanan trafik sorunu, tüm ilçe trafiğini olumsuz etkileyebiliyor. Yaptığımız düzenlemelerle bu sorunları en aza indirmeyi ve sürücülerin daha rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Trafik akışı hızlandırılacak

Yapılacak düzenlemeler kapsamında kavşakta sinyalizasyon sistemleri yenilenirken yaya geçitleri daha güvenli hale getirilecek. Trafik akışı hızlandırılmış olacak ve çeşitli iyileştirmeler gerçekleştirilecek çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacağını aktaran belediye yetkilileri bu süreçte trafik akışının mümkün olduğunca az etkilenmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.