Vali Elban defilede Türk Kadınlarına dikkat çekti

Efes Antik Kenti’nde Türk Dünyası Kadın ve Moda Haftası kapsamında düzenlenen defile hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Elban, Türk Kadınlarının tasarladığı eserlerin kültürel zenginliği gözler önüne serdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 10:16

Bu yıl yedincisinin düzenlendiği Türk Dünyası Kadın ve Moda Haftası İzmir Valiliği’nin himayesinde Efes Antik Kenti’nde düzenlendi. İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ev sahipliğinde ve Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) katkılarıyla düzenlenen defilede farklı Türk ülkelerinden gelen tasarımcılar Türk Kültürü’nden örnekleri gözler önüne serdi.

Düzenlenen defile hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban, Türk Kadınlarının yaratıcı gücüne dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: “Yedinci Türk Dünyası Kadın ve Moda Haftası kapsamında, Efes Antik Kenti’nde Valiliğimiz himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ev sahipliğinde, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı'nın katkılarıyla düzenlediğimiz defilede; Türk dünyasının farklı ülkelerinden gelen kıymetli tasarımcılarımızın eserlerini büyük bir gururla sergiledik. Kadınlarımızın yaratıcı gücü ve kültürel zenginliklerimizin zarafeti bir kez daha gözler önüne serildi. Gönül coğrafyamızın kardeşliğini ve zenginliğini hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz.”