Vekil Çankırı’dan İzmir için 500 sayfalık rapor

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’in sorunlarını 1 Ekim'de mesaiye başlayan TBMM'ye taşıdı

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 15:10

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 31 Mart Yerel Seçimler sonrasında İzmir’i karış karış gezdi. Kentin talep ve sorunlarını dinleyen Çankırı, bu sorunları 1 Ekim'de mesaiye başlayan TBMM'ye taşıdı.

İzmir'i karış karış gezerek sorun ve talep dinleyen AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, kentin özellikle alt yapıda ıslah edilmeyi bekleyen dereler ile trafik ve  İzmir Körfezi üçlemesinin yer aldığını açıkladı.

VAAT KARNESİ VASAT

AK Partili Vekil Çankırı, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; "Yaklaşık iki ay boyunca zamanımızın yettiği kadarıyla kentimizi mahalle mahalle, köy köy gezdik. Kimi zaman acılarına ortak olduğumuz taziyelerde birbirimize güç verdik kimi zaman da en mutlu günlerine şahitlik ettik. Her gittiğimiz ilçede esnafa kulak verdik, hane ziyaretlerinde bir fincan kahve ile hatırları tazeledik.  Ama nereye gittiysek mutlaka o ilçenin muhtarlarıyla ve halk gününde aziz milletimizle bir araya gelmeye özen gösterdik. Amacımız, 'vatandaş ne istedi yerel yönetimler ne verdi?' Aslında bir nevi 31 Mart'ın vaatler karnesinin vasat olduğunu ortaya çıkardık. Yerelde vaatler balon olunca da İzmir'in yine kaderine terk edildiğini gördük. Balon vaatlerle seçim kazananlara vatandaş şimdiden kırmızı kartı göstermiş durumda. Biz milletin elçisiyiz sahada üç adet toplamda 500 sayfadan oluşan talep defterlerimizle meclis mesaimizde de İzmir'in kucak dolusu sorunlarını mercek altına alacağız. Şu konuda net olalım; 22 yıllık AK Parti iktidarında vaatlerle değil de; projelerle, yatırımlarla, hizmetlerle sınıf atladı bu ülke.  Öyle zaman oldu ki ilçe ve büyükşehir belediyesi sınırlarında kalan ancak göz ardı edilen çoğu problemi muhtarlarımızın yanında gerek il müdürlerimizi gerek ise bakanlarımızı arayarak kendilerine bizzat bilgi akışı sağladık. En çok karşılaştığımız problemlerin başında sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri ve doğal gaz abonelikleri idi. Bununla ilgili yakın zamanda Gediz ve İzmirGaz yetkilileri ile toplantı düzenledik. Ayrıca Bayındır'da yıllardır çözülemeyen 2B arazi sorununu çözdük, 200 vatandaş düzenlenen törenle tapularına kavuştu. Bu konuda ilçe ziyaretlerimizde sıklıkla gelen talepler var. İnşallah bu konunu da üzerine düşeceğiz. Yine yerli ve milli vurgusundan yola çıkarak ilçe tarım müdürlüğümüz olmak üzere üretici kadın kooperatiflerimizle yakın temasta çalışarak Çeşme sakızının coğrafi işaret belgesi almasını sağlayarak dışa bağımlılıkta bir kalemi daha geride bıraktık. Çeşme temaslarımız çerçevesinde yaptığımız toplantılarla anason ve limon için de kolları sıvadık" dedi.

TRAFİK TRAFİK TRAFİK

Büyük şehirlerde ihtiyaçlara cevap veren bir ulaştırma sisteminin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Çankırı, "İzmir'in hükümet olarak görev sahamızda olan çeşitli sorunlara ilişkin Karayolları ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerimizi ziyaret ederek şikayet ve talepleri aktardık ve çözüme kavuşturduk. Çalışmaların devam ettiği projelerin akıbetine yönelik de geri dönüş sağlayarak vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Bunlardan biri örneğin Bayraklı Şehir Hastanesi'nde Karayolları - Hastane bağlantı yolunu yaptık ancak diğer alternatif yollarla ilgili çalışmalar da devam ettiriliyor. İkinci çevre yolu yapıldığı takdirde de hastaneye ayrı bağlantı yolu yapılacak. Öte yandan Buca-Hal güzergahında yaşanan sıkışıklığa ilişkin projesi de yıl sonu tamamlanacak. Torbalı'yı geçince Pamukyazı - Kuşçuburun ile yolu kaplıyoruz kavşakları tanzim ediliyor. Ayrıca Ayvalık - Bergama ile 9.1 km'lik Bergama Çevreyolu ile Kozak yol arası bağlantı yol talebini yine Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile görüştükten sonra bakanlığımıza ileteceğiz" şeklinde konuştu.