Yangından etkilenen çocuklar doyasıya eğlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen ay Bayraklı ve Karşıyaka’da çıkan orman yangınından etkilenen çocuklar için açık alan etkinlikleri düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 10:57

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Çalışmaları Şube Müdürlüğü, yangının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bir etkinlik organize etti. 100. Yıl Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, sahne performansları, atölye çalışmaları, şişme oyuncaklar ve spor parkurlarında keyifli zaman geçirdi.

Çocuklar için eğlenceli görsel şovlar

Palyaço şovu ile başlayan sahne etkinlikleri, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen su tasarrufu temalı ödüllü bilgi yarışması ve mini disko ile sürdürüldü. Gün boyunca mini konserler ve tiyatro gösterileri ile sahnede vakit geçiren çocuklar, sihirbaz gösterilerini de büyük bir ilgiyle izledi. Etkinlik alanında dolaşan tahta bacaklar ve jonglörler, çocuklar için eğlenceli görsel şovlar sundu.

Bilim ve eğlence bir arada

Sivil toplum kuruluşlarının desteklediği etkinlikte, bilim atölyesi ve kukla yapım atölyesinin yanı sıra Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (EÇEV) mobil aracıyla "Diş Fırçalamanın Algoritması" ve "Kendi Algoritmanı Yarat" atölyeleri gerçekleştirildi. İzmir Rotaract Kulübü de "Doğadan İlham: Yaprakla Tasarım" ve "Doğadan Sayfalar" atölyelerinde çocuklar için ilham verici etkinlikler düzenledi. Büyük planetarium çadırında ise çocuklar, bilimi ve eğlenceyi bir arada deneyimleme fırsatı buldu.

Bilgilendirici ve öğretici etkinliklerin yanı sıra spor parkuru ve 10 şişme oyun alanı ile çocuklar eğlenceli ve hareketli saatler geçirdi. Aşevi Şube Müdürlüğü’nün gezici aracı ile çorba ikramı yapıldı. Ayrıca, Kütüphaneler Şube Müdürlüğü'nün Gezici Kütüphane aracı, etkinlik boyunca çocuklara ücretsiz kitap dağıttı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Gezici HİM aracı da etkinliğe katılan ailelerin talep ve görüşlerini alarak etkinlik sonunda çocuklara balon dağıttı.