Yaralı geyik operasyona alınacak

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir fabrikaya giren yaralı kızıl geyik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda operasyona alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 11:53

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaralı halde bulunan kızıl geyik, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda tedaviye alındı. Veteriner hekimlerin yaptığı tarama sonucunda geyiğin ateşli silahla sol ön ayağından vurulduğu ve ayağında kırık olduğu ve tahmini olarak bir buçuk yıldır bu şekilde yaşadığı tespit edildi. Yaralı geyik önümüzdeki hafta operasyon geçirecek.

SAĞLIĞINA KAVUŞUP DOĞAL YAŞAMA BIRAKILACAK

Yaralı geyiğin durumu ile ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, “Yaralı kızıl geyik bize getirildi ve hemen anesteziye alıp tedaviye başladık. Röntgen çekildi. Ayakta kırık olduğunu gördük. Yine ateşli silahla yaralanma sonucu ayağında çok sayıda saçmanın olduğunu da tespit ettik. Ayağı çok kötü durumdaydı. Her iki tarafta tenis topu büyüklüğünde çıkıntılar var. Bunların kemik üremesine bağlı olduğunu düşünüyoruz” dedi. 4-5 yaşlarında olduğu tahmin edilen geyiğin, önümüzdeki hafta ortopedi operasyonuna alınacağını vurgulayan Onur, “Hayvanı anesteziye alıp ortopedi operasyonu yapacağız. Zorlu bir operasyon olacak. Yaklaşık 1 buçuk yıldır bu şekilde doğada yaşadığını tahmin ediyoruz. Kızıl geyiği, sağlığına kavuşturup yeniden doğal yaşam alanına bırakmak istiyoruz. Veteriner hekimler olarak bunu başarabilirsek çok sevineceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 Ekim günü yedek makine parçaları üreten bir fabrikaya giren yaralı geyik,  ihbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bir barınağa götürmüş, daha sonra ise tedavi edilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Doğal Yaşam Parkı’na getirilmişti.