Yaşar Kırkpınar: Artık enflasyon konusunu konuşmuyor olacağız

AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı’nın 8. Olağan Kongresi'nde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, ''Yapılacak olan çalışmalarla Türkiye ekonomisi geçmişten çok daha güçlü ve çok daha dirençli hale gelecektir. İnşallah önümüzdeki yıl Artık enflasyon konusunu konuşmuyor olacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 19:42

AK Parti’de İlçe Kongreleri yapılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı’nın 8. Olağan Kongresi'nde mevcut Başkan İsmail Yaşadı yeniden seçilirken, kongrede konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 2000’li yıllarda yüzde 90’larda olan enflasyon oranını nasıl yüzde 4’lere düşürdüklerini anlatarak, yapılan çalışmalarla şuanki enflasyon oranlarının da düşeceğine vurgu yaptı.

Türkiye ekonomisi geçmişten çok daha güçlü ve çok daha dirençli hale gelecektir

Kırkpınar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“23 yıldan beri bu davanın bugünlere gelmesi ve güçlenerek mesafe kat etmesi için siz çok kıymetli teşkilat mensuplarımızla birlikte çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu davayı daha da ileriye taşıyacak ülkemizi hak ettiği seviyelere getireceğiz inşallah. Dünyada pandemi ile başlayan, Ukrayna Rusya Savaşı ile devam eden özellikle EYT ile ilgili yapılan reformlar, 6 Şubat‘ta yaşamış olduğumuz büyük deprem felaketi ve arkasından gerçekleştirilen 2 seçim sonrası ekonomik anlamda ülke olarak biraz yıprandık. Tüm bunların sonucunda enflasyonumuz yüzde 80’lere kadar çıktı. Ancak yine sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemek için elimizden gelen gayreti gösterdik, çalışmaları yaptık. Enflasyonun yükselmesi ile birlikte ekonomi yönetimimiz gerekli çalışmaları hızlıca yapmaya başladı. Bu çalışmalar doğrultusunda hem enflasyon verileri düşerken hem de ihracat gibi çok önemli konularda büyük mesafeler kat ettik. Hepinizin ve hepimizin bildiği gibi enflasyon ile mücadele çok ciddi bir iş. Bugün rakamlara baktığımızda oranlarda çok ciddi iyileşmeler görmek mümkün. Geçmişte yüzde 90‘larda olan enflasyon oranını yaptığımız çalışmalarla nasıl ki yüzde dörtlere kadar düşürdüysek buradan bir kez daha belirtmek isterim ki aynı yoldayız aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılacak olan çalışmalarla Türkiye ekonomisi geçmişten çok daha güçlü ve çok daha dirençli hale gelecektir. İnşallah önümüzdeki yıl Artık enflasyon konusunu konuşmuyor olacağız.”

İzmir’de yönetim sorunu olduğunu da vurgulayan Kırkpınar, “İzmir’de siyaset yapıyor İzmirliler hizmet etmeyi İzmir’i Ankara’da en iyi şekilde temsil etmeyi bir onur bir gurur olarak görüyoruz. Geçtiğimiz hafta İzmir’de yaşanan bir takım sorunları meclis gündemine taşıyıp İzmir’de bir yönetim sorunu olduğunu kamuoyunun dikkatine sunduk. Biz hükümet olarak İzmir’in her alanda hak ettiği hizmetleri alması için parti ayırt etmeksizin tüm yerel yönetimlere elimizden gelen bütün destekleri vermeye hazır olduğumuzu belirttik buradan bir kez daha belirtiyoruz. Yeterki İzmir’e hizmet etmek için samimi olsunlar samimi davransınlar.” diyerek konuşmasını tamamladı.