Yurtsuz öğrencileri dinleyin

“Yurtsuz öğrencileri dinleyin” başlıklı bir açıklama yapan Barınamıyoruz Hareketi, “Yapılan zam kabul edilemez. Balık istifi 9,12,15 kişilik odalar kabul edilemez. Öğrenciye bütçe, barınmaya bütçe ayırın” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:50

2021 yılında bir öğrenci hareketi olarak ortaya çıkan Barınamıyoruz Hareketi; barınamayan, kira fiyatlarına karşı çıkan, yurt sorunlarına tepki gösteren öğrencilerin bir araya gelmesiyle ve bu sorunları protesto etmesiyle biliniyor.

Sosyal medya hesaplarında öğrenci şikayetlerine sık sık yer veren hareket, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte barınma / yurt sorununa dikkat çekti.

ÖĞRENCİLERİ DUYMAK, GÖRMEK ZORUNDASINIZ

“Yurtsuz öğrencileri dinleyin” başlıklı bir açıklama yapan Barınamıyoruz Hareketi, “6 Şubat depremlerinden bu yana yurtları hala onarılmadığı için bin 700'e yakın İskenderun Üniversitesi öğrencisi açıkta kaldı, yurt istiyor. Depremzede öğrencileri duymak, görmek zorundasınız. Barınma hakkımızdan taviz vermeyeceğiz” dedi.

BARINMAYA BÜTÇE AYIRIN

Öte yandan Boğaziçi'nde de barınma sorununun büyüdüğünü kaydeden Barınamıyoruz Hareketi, “Daha önce 3 katlı ranzalarla, 15 kişilik odalarla gündem olan Boğaziçi Üniversitesi yurtları yüzde 60 zamlandı. Artık KYK bursumuzla Boğaziçi Üniversitesi'nde 9 kişilik balık istifi odalarında kalabileceğiz. Yapılan bu zam kabul edilemez. Balık istifi 9,12,15 kişilik odalar kabul edilemez. Öğrenciye bütçe, barınmaya bütçe ayırın” çağrısında bulundu.

ÖĞRENCİLERE ‘BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN’ DENİLDİ

Ayrıca, yüzlerce öğrenciye ‘başınızın çaresine bakın’ denildiğini de aktaran Barınamıyoruz Hareketi, Gölbaşı Eymir KYK'ya da dikkat çekti. Hareket, “Yerleşen üniversiteliler yurt sonuçlarının açıklanmasıyla yurdu arattıklarında hiçbir sonuç bulamadı. Bakanlığı aradıklarında yurdun açılacağı söylendi. Yurdu görmeye gidenlerin karşılaştığı manzara bu!” diyerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na seslendi.