Yuvamız Çeşme Projesi ilk adımlarını atıyor

Yuvamız Çeşme Ovacık ve Reisdere’nin önümüzdeki haftalarda açılışının yapılacağına dikkat çeken Başkan Lal Denizli, projenin önemine dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 17:13

Çeşme Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi gerçekleştirildi. Başkan Lâl Denizli’nin yönetiminde geçekleşen toplantıda; afet risklerini azaltmak adına yapılacak çalışmalar, çalışmaların ve programlamaların ne şekilde yapılması, afet toplanma bölgelerinin düzenlenmesi, eksiklerin giderilmesi, afet anındaki acil durum kitlerinin kentin belli bölgelerine yerleştirilmesi ve vatandaşça ulaşılabilir olması hususlarına dikkat çekildi. Gerekli çalışmaların Afet Müdürlüğü ile yapılması ve meclise raporun sunulması üzere teklifin komisyona sevk edilmesini içeren madde oy birliği ile meclisten geçti.

Doğal Gaz Geliyor

Çeşme’ye doğal gazın ilk verileceği pilot mahalle olan Musalla Mahallesinde regülatör amaçlı kullanılacak alanın uygulama imar değişikliği teklifi konusunun gerekli inceleme yapıldıktan sonra meclise getirilerek imar komisyonuna havalesi oylandı ve kabul edildi.

Stratejik Plan Onaylandı

2024-2029 Dönemi Stratejik Planın Kabulü oy çokluğu ile kabul edilirken; toplantıda bir diğer önemli konu başlığı ise ulaşımdı. Çeşme’nin en önemli sorunlarından biri olan ulaşım sorununu hızlı ve güvenli bir şekilde çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve raporunu sunmak üzere teklifin komisyona sevk edilmesi de oylanarak meclisten geçti.

Yuvamız Çeşme Reisdere ve Ovacık

Ovacık ve Reisdere’deki yuvaların hazırlıklarının önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını söyleyen Başkan Denizli,

“Çocuk gelişimine sunacağı katkılar açısından oldukça önemli. Çalışan ve çalışmayan annelerimize de önemli bir destek sağlayacak. Kadınlarımızın projelere olan heyecanından da bunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz ve projemizi hayata geçirerek tarifsiz bir mutluluğu yaşayacağız. Çocuk sayıları ile doğru orantılı olarak yuvalarımızın artmasını çok önemsiyoruz. Bu nedenle yuvalarımız beni bu dönem en heyecanlandıran projeler arasında” dedi.

Çeşme ve Şehzadeler Kardeş Kent Oluyor

Toplantıda ayrıca; Çeşme Belediyesi ile Manisa Şehzadeler Belediyesi arasında Kardeş Kent ilişkisi kurulması ve Kardeş Belediyecilik kapsamında ortak iş birliği protokollerinin imzalanmasını içeren teklif de oy birliği ile kabul edildi.

Emine Çizgenakat’ın Adı Yaşatılacak

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nin kuruluşunun 30. Yılında hastanenin önündeki yola hastanenin kurucusu olan ve rahmetli Alper Çizgenakat’ın annesi Emine Çizgenakat’ın isminin verilerek adının yaşatılması amacı ile sunulan teklifin komisyona sevki oylandı ve kabul edildi.

Şifne Mahallesinde yeni yapılacak parka Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şube Kurucusu Merhum Ufuk Aksoy ve eşi Yılmaz Aksoy’un isimlerinin verilmesini içeren teklifin komisyona sunulması da oy birliği ile kabul edildi.