Zeytin sektöründe iş birliği: Tariş’ten Marmarabirlik’e ziyaret

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Fikret Akova ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 16:23

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Marmarabirlik’i ziyaret etti. İki kurumun görüş alışverişinde bulunduğu ziyarette Asa, “İki kurum arasında iş birliği ve proje olarak gerçekleşecek ticari alışveriş konularının iki kuruma büyük güç vereceğine inanıyorum” dedi.

Marmarabirlik ürün alımına başladı

Ürün alımlarına başladıklarını belirten Başkan Asa, bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ve üretici ortaklara her zamanki gibi destek olmayı sürdüreceklerini aktardı. Önümüzdeki yılın yok yılı olacağını belirten Asa, “Marmarabirlik olarak bu konuda tedbir almak istiyoruz” diye konuştu.

Üretimin yüksek olduğu bir sezon geliyor

Geçen yıla göre üretimin yüksek olduğunu belirten Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Fikret Akova ise “Bu yıl üretici maliyetleri yüksek gerçekleşti. Üreticinin ayakta kalabilmek için desteklenmesi büyük önem taşıyor. Mevcut 100 kuruşluk desteğin artırılması isabetli olacak. Finansmanı düzenli ve disiplinli yönetmek son derece önemli. Aynı zamanda, Kooperatif Birlikleri için sürdürülebilir bir finansman modelinin hayata geçirilmesi gerekir. Üreticiye sahip çıkmak için iyi ki Tariş var, iyi ki Marmarabirlik var. Bu iki kuruluşun önemi bu yıl üretici tarafından çok daha iyi görülecektir” dedi.

Denetim ve yaptırımlar artırılmalı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan, taklit-tağşiş yapılan listelere değinen iki başkan diğer pek çok gıdada olduğu gibi zeytinyağının da bulunduğunun altını çizdi. Tağşişin önlenmesi için merdiven altı üretimin çok daha sıkı bir şekilde denetlenmeli gerektiğini belirtildi. Etkili yaptırımların ve caydırıcı cezaların olması gerektiği, e-ticaret alanlarının denetiminin de sıkılaştırılması gerektiği aktarıldı.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Fikret Akova sektörün iki lider kuruluşunun bir araya geldiği bu önemli buluşmadaki nazik ev sahiplikleri için Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’ya teşekkür ederek, “Bu yılın hem üreticilerimiz hem de sektörümüz için en verimli şekilde tamamlanmasını diliyoruz” dedi.