Brooklyn Nine-Nine'nın yıldız oyuncusu Andre Braugher kimdir? Andre Braugher neden öldü? Andre Braugher hangi filmlerde rol aldı?

Andre Braugher, 61 yaşında vefat etti. Brooklyn Nine-Nine'nın yıldız oyuncusu Andre Braugher kimdir? Ünlü oyuncunun hayranları Andre Braugher neden öldü? gibi soruları araştırmaya başladı. İşte Andre Braugher hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 11:12

Kariyer hayatı boyunca genellikle polis memuru rollerini canlandıran, 'Brooklyn Nine-Nine', 'Life on Street' ve ‘Glory’ gibi yapımlarda rol alan Andre Braugher’dan acı haber geldi. Ünlü oyuncu Braugher, 61 yaşında hayatını kaybetti. Brooklyn Nine-Nine'nın yıldız oyuncunun vefat haberini basın sözcüsü Jennifer Allen duyurdu. Peki, Andre Braugher kimdir, kaç yaşında? Andre Braugher neden öldü? Andre Braugher hangi filmlerde rol aldı?          

ANDRE BRAUGHER KİMDİR?

1 Temmuz 1962 tarihinde Şikago'da doğan Andre Keith Braugher, tiyatro eğitimini 1984 yılında Stanford Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Ardından 1988 yılında Juilliard Okulu Drama Bölümü'nden de mezun olmuştur.

Braugher, televizyon dizisi House'ta Dr. Darryl Nolan karakteriyle dikkat çeken bir performans sergilemiştir. Ayrıca, TNT dizisi "Man of a Certain Age"de yer almış ve bu dizideki rolü ile Primetime Emmy Ödülleri'nde iki kez En İyi Yardımcı Aktör adaylığı elde etmiştir. Superman/Batman: Apocalypse animasyon filminde "Darkseid" karakterini seslendirmiştir. Aynı zamanda 2006'dan 2010'a kadar NBC'de Olimpik Oyunları girişini sunmuştur.

Law&Order: Special Victims Unit dizisinde Avukat Bayard Denniz karakterini canlandırmış, BoJack Horseman animasyon dizisinde Woodchuck Coodchuck-Berkowitz'i seslendirmiştir. Altın Küre ödülü kazanan Brooklyn Nine-Nine dizisinde Kaptan Raymond Holt rolünü sürdürmekteydi. Bu rolüyle üç kez Primetime Emmy Ödülleri'nde komedi türünde en iyi yardımcı oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir.

Braugher, 1991 yılında Homicide dizisinde eşini canlandıran aktris Ami Brabson ile evlenmiş ve üç erkek çocukları bulunmaktadır.

ANDRE BRAUGHER NEDEN ÖLDÜ?

Oyuncu Braugher'ın menajeri, uzun bir süredir sağlık sorunları yaşadığını ve vefatının bu sağlık durumuna bağlı olduğunu doğruladı. Ancak hastalığın ne olduğu hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

ANDRE BRAUGHER HANGİ FİLMLERDE ROL ALDI?

Andre Braugher’in oynadığı filmler: Glory, Striking Distance, Primal Fear, Get on the Bus, Thick as Thieves, City of Angels, It's the Rage, A Better Way to Die, Frequency, Duets, Poseidon, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, The Mist, Passengers, Live!, Superman/Batman: Apocalypse, Salt, The Baytown Outlaws, The Gambler

Andre Braugher’in oynadığı televizyon dizileri: Homicide: Life on the Street, Law & Order, Gideon's Crossing, Jackie Chan Adventures, The Practice, Hack, Salem's Lot, The Jury, Thief, The Andromeda Strain, House, Men of a Certain Age, Law & Order: Special Victims Unit, Last Resort, Brooklyn Nine-Nine, Axe Cop, New Girl, BoJack Horseman