Doğa, sanat ve yetenek üzerine: Bülbüllerin Şarkı Söylediği Yer

Aşırı hızlı şehir hayatında unutulan kırsal yaşamın dinginliğinin değerini; doğanın ahenginin, insanın kendini bulmasındaki etkilerini duyumsatan roman…

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 17:26

Güneş, yürü yürüyebildiğin kadar, diyor!

Yazıp resimlediği özgün çocuk romanlarıyla çok sevilen Behiç Ak, felsefi bir konuya yeni kitabı ‘Bülbüllerin Şarkı Söylediği Yer’ ile yine mizahla yaklaşıyor, kendimizle ve çevremizle kurduğumuz ilişkilere eğiliyor.

Aşırı hızlı şehir hayatında unutulan kırsal yaşamın dinginliğinin değerini; doğanın ahenginin, insanın kendini bulmasındaki etkilerini duyumsatan roman, şehir ve köy yaşamı arasındaki farklara ve etkileşimlere dikkat çekerken, çok renkli karakterleriyle doğa, sanat ve yetenek üzerine düşündürüyor.

KİTAP HAKKINDA

Kerem, babasından farklı olduğunu kanıtlamak istiyordu. Çıktığı yürüyüşte önce içsesiyle tanıştı, sonra kendini bülbül seslerinin yankılandığı yemyeşil bir yaylada buldu. Yollarda, kavun heykeli yapan dev adam, ablasının çokrenkli arkadaşı Dilan, çoban köpeği Dost, ablasından çello çalmayı öğrenen Eşber ve moda tasarımcısı Feyza Hanım’la tanıştı. Peki ya defile yapan korkuluklar, futbol topu dolu tarla gerçek miydi? Kerem kendisiyle nasıl barışacak, gerçek Kerem’i nasıl bulacaktı?