Gece Yarısı Kütüphanesi kitabının konusu ne?

Geçen yılın en çok satılan kitapları arasında yer alan Gece Yarısı Kütüphanesi kitabının konusu ne? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 16:25

Matt Haig'in kaleme aldığı roman türündeki Gece Yarısı Kütüphanesi kitabı 2023 yılının en çok satanları arasında yer aldı. Peki, Gece Yarısı Kütüphanesi kitabının konusu ne? Detaylar haberimizin devamında...

Gece Yarısı Kütüphanesi kitabının konusu ne?

Nora Seed, hayatındaki seçimlerden pişman olan ve mutsuzluk içinde yaşayan bir kadındır. Yaşadığı derin bunalımın bir sonucu olarak hayatına son vermeyi dener, ancak kendini beklenmedik bir şekilde bir kütüphanede bulur. Bu sıradan bir kütüphane değildir; burada, yaptığı her farklı tercihle şekillenmiş milyonlarca alternatif hayatı barındıran kitaplar bulunmaktadır.

Kütüphaneci Bayan Elm'in rehberliğinde Nora, bu paralel yaşamlar arasında gezinerek, en mutlu olacağı hayatı keşfetmeye çalışır. Farklı bir yaşamda eski erkek arkadaşıyla yeniden bir araya gelir ve evlenmiş olduklarını görür. Ancak bu evlilik, beklediği gibi bir mutluluk getirmez. Bir diğer olası hayatında ise kendisini Kuzey Kutbu'ndaki Svalbard adalarında bir buzulbilimci olarak bulur. Bu yaşam, gerçek dünyadaki sıkıcı hayatından çok farklıdır, ancak yine de Nora için doğru seçim değildir.

Nora Seed'in bu fantastik yolculuğu, hayatta mutluluğun sadece tercihlerle değil, kişinin kendisiyle barışık olmasıyla mümkün olduğunu anlatan derin bir hikâyeye dönüşür.

Gece Yarısı Kütüphanesi hangi yaş için uygundur?

Gece Yarısı Kütüphanesi kitabı genç ve yetişkin tüm yaş grubu için uygundur.

Gece Yarısı Kütüphanesi kaç sayfa?

Kitap  sayfadan oluşmaktadır.