Karşıyaka'da tiyatro eğitimleri renkli noktalandı

Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu, ‘Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi’ ile yeni yetenekleri keşfetti. Kursiyerler, iki aylık eğitimin sonunda renkli final gösterilerini sundu. Başkan Yıldız Ünsal “Yaz kurslarını başarıyla tamamlayan Belediye Tiyatromuz, yeni sezonda birbirinden güzel oyunlarla sanatseverler ile buluşmaya devam edecek” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 15:37

Karşıyaka Belediyesi, tiyatroya ilgisi bulunan vatandaşların yeteneklerini geliştirmesine katkıda bulunmak için Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi gerçekleştirdi. Kursiyerler, iki ayda Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun profesyonel eğitici kadrosu eşliğinde ses, ritim, diksiyon, doğaçlama, karakter incelemesi, mimik, nefes, güven-özgüven ve rol üzerine eğitimler aldı. Eğitimi bitiren kursiyerler, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde yapılan final gösterisinde yeteneklerini gösterdi.

127 kursiyer sahne aldı

Yoğun ilgi duyulan gösteride ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘Sulukule’, ‘Sevgili Doktor’, ‘Kadınlık Bizde Kalsın’, ‘Ah Şu Gençler’, ‘Uzun Beyaz Bulut Gelibolu’, ‘Büyüklere Öyküler TV’, ‘Ayşen’in Rüyası’, ‘Yurdumun Ormanları’, ‘Pampala’da Savaş Hazırlıkları’ ve Eşek Muhabbeti’ oyunlarından küçük skeçler sahne aldı. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu oyunun sahne, dekor ve kostüm öğelerini hazırladı. İzleyicilerin beğenisini kazanan gösteride 127 kursiyer sahne aldı. Ekim ayında yeni sezona başlayacak Karşıyaka Belediye Tiyatrosu; iki yetişkin, iki çocuk oyununu vatandaşlarla bir araya getirecek.

Vatandaşlarımızın sanatla iç içe bir yaşam sürmesine katkı sunmak için çalışmayı sürdüreceğiz

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi’ni başarıyla tamamlayarak final gösterilerinde sahne alan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Belediye Tiyatrosu ekibine de Karşıyaka’nın kültür-sanat kenti kimliğine sundukları katkıdan ötürü teşekkür ediyorum. Nitelikli eğitimlerimiz ve profesyonel eğitici kadromuzla tiyatroya yeni yeteneklerin kazandırılmasına destekte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nu daha ileriye taşımak, vatandaşlarımızın sanatla iç içe bir yaşam sürmesine katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.