Mergen Satranç Kafe-5 Satranç Turnuvası İzmir’de başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TSF ve Mergen Satranç Kafe'nin katkılarıyla düzenlenen ‘Mergen Satranç Kafe-5 Satranç Turnuvası’ 5-6 Ekim’de İzmir’de başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 15:58

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) iş birliğiyle ve Mergen Satranç Kafe'nin katkılarıyla düzenlenen ‘Mergen Satranç Kafe-5 Satranç Turnuvası’ İzmir’de yarışmacılarını ağırlayacak. 5-6 Ekim 2024 tarihlerinde Karşıyaka, Bahriye Üçok Mahallesi’nde gerçekleşecek olan bu turnuva satranç severleri bir araya getirecek.  Turnuva aynı zamanda 2017 ile 2018 yıllarında doğmuş genç sporcuların yeteneklerini sergilemesine olanak sağlayacak.

TURNUVA KAYITLARI 4 EKİM’DE SONA ERECEK 

Turnuvaya katılmak isteyen sporcuların, Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlüklerinden alınmış TSF lisansına sahip olmaları ve 2024-2025 sezonu için vizelerinin güncel olması gerekiyor. Turnuva, İsviçre Sistemi ile 5 tur üzerinden düzenlenecek ve karşılaşmalar, 35 dakika ana süreye ek olarak her hamlede 30 saniye eklemeli zaman kontrolüyle oynanacak. Sporcular, tek kategoride mücadele edecekler ve turnuva sonunda dereceye girenler ödüllendirilecek. Katılım kontenjanı 32 sporcu ile sınırlı olan turnuvada, kayıt işlemleri 4 Ekim 2024 Cuma günü saat 17.00’da sona erecek. Başvurular, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği'nin resmî web sitesi olan www.izmir.tsf.org.tr adresi üzerinden yapılabilecek.  Bu yarışma, hem genç satranç sporcularının gelişimine katkı sağlamayı hem de satranç tutkunlarını aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor. Sınırlı kontenjan nedeniyle, katılım göstermek isteyen sporcuların bir an önce kayıt işlemlerini tamamlamaları önem taşıyor.