Mükemmel Günler filmi İzmir’de izleyicilerle buluşacak

Yeniden Sinematek, 3 Temmuz’da sinemaseverleri İzmir’de ‘Mükemmel Günler’ filmiyle buluşturacak

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 13:45

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz film gösterimlerine yer verdiği Yeniden Sinematek, temmuz ayında sinemaseverleri ‘Mükemmel Günler’ filmiyle buluşturmaya hazırlanıyor. 3 Temmuz’da gösterime girecek olan bu film, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde saat 21.00’da izleyicilerle buluşacak. 2023 yılında yapımı Japonya ile Almanya ait olan ve Wim Wenders tarafından yönetilen film ücretsiz bir şekilde halka açık olacak. 124 dakika sürecek olan bu etkileyici film, izleyicilere unutulmaz bir sinema deneyimi sunacak.

FİLMDE HİRAYAMA’NIN HAYAT HİKAYESİ ELE ALINIYOR

Japonca ve Türkçe altyazılı olarak gösterime girecek olan filmin konusu ise şöyle olacak; Her biri teknolojik sanat eseri gibi görünen umumi tuvaletleri temizlemekle görevli Hirayama (Kôji Yakusho), işini son derece titizlikle, kendini adamışlıkla ve gururla yapar. Onun gözünde, tekrarladığı eylemler bir sanat haline gelmiş, çevresiyle uyumlu bir gelenek oluşturmuştur. Ancak beklenmedik bir dizi karşılaşma, izleyicileri Hirayama'nın geçmişine götürür. Müzik kasetleri, ağaçlardan süzülen gün ışığı, kitaplar gibi günlük hayatın küçük mucizeleriyle varoluşun güzelliklerini keşfe çıkan Hirayama, sakin bir mutluluk arayışına yönelir. Film yaşamın sıradan güzelliklerine bir yolculuk yaparak izleyicilere bir anın tadını çıkarma ve küçük mutlulukların değerini anlama fırsatı sunuyor.

FİLM 3 AYRI ÖDÜLE SAHİP

‘Mükemmel Günler’ filmi, 2023 Cannes Film Festivali'nde Ekümenik Jüri Ödülü ve En İyi Aktör (Koji Yakusho) ödüllerini kazandı. Ayrıca, 2024 Japon Akademisi Ödülleri’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Aktör (Koji Yakusho) ödüllerini aldı. 2024 Sofya Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Film ödülüne layık görüldü.