Netflix’te nabzınızı yükseltecek psikoloji filmleri

Psikoloji ve gerilim filmlerini sevenler için adrenalin dolu birçok film bulunuyor. Peki Netflix’te hangi psikoloji filmleri var? 

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 10:41

Psikoloji ve gerilim filmlerini sevenler için izlenebilecek birçok dikkat çekici film bulunuyor. Bu filmler izleyiciye gerilim dolu anlar yaşatmakla kalmıyor aynı zamanda insan psikolojisinin ortaya neler çıkarabileceğini gözler önüne seriyor. Bu tür filmlerde, karakterlerin psikolojik mücadelelerine şahitlik ederken aynı zamanda gerilim dolu anlar yaşayabilirsiniz. Peki Netflix’te hangi psikoloji filmleri var? İşte Netflix’te izlenebilecek psikoloji ve gerilim filmleri…

SPLİT- PARÇALANMIŞ

2016 yılında Night Shyamalan tarafından yazılan bu film, Amerikan psikolojik korku filmleri arasında yer alıyor. Filmin başrolünde, James McAvoy, Anya Taylor- Joy ve Betty Buckley’in oynadığı bu film izole bir yeraltı tesisinde 3 genç kızı kaçırıp hapseden 24 farklı kişiliğe sahip bir adamı konu ediyor. Ana çekimlerinin 11 Kasım 2015’te Philadelphia, Pennsylvania’da başlayan bu filmin prömiyeri 26 Eylül 2016’da Fantastic Fest’te yapıldı ve 20 Ocak 2017’de Amerika Birleşik Devletleri’nde Universal Pictures tarafından gösterime girdi. Genel olarak olumlu yorumlar alan bu filmde eleştirmenler McAvoy'un performansını çok övdüler ve Shyamalan'ın bir dizi kötü alınan filmden sonra yeniden yönetmenliğe dönüşünü memnuniyetle karşıladılar. Ticari bir başarı elde eden Parçalanmış, 9 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 278 milyon dolar hasılat elde etti.

BİRD BOX- KUŞ KUTUSU

2018 yılında Amerika Birleşik Devletleri yapımı olan bu film kıyamet sonrasında yaşananları ele alıyor. Psikoloji, korku ve gerilim konularını ele alan filmde olay örgüsü Josh Malerman’ın 2014 tarihli romanına dayanıyor. Yönetmenliğinin Susanne Bier’in üstlendiği bu yapımda, Malorie adlı bir kadın ile 2 çocuğu olağanüstü yaratıklara karşı verdiği yaşam savaşı izleyiciye heyecan dolu anlar yaşatıyor.

GRETA

2019 yılında yayınlanan Greta filmi, metroda bulduğu çantayı sahibine ulaştırmaya çalışan ve yolları kesişen 2 kadının hikayesini ele alıyor. New York’ta tek başına yaşayan genç bir kadın olan Frances, metroda unutulmuş bir çanta buluyor ve çantanın sahibi, klasik müzik hayranı bir piyano öğretmeni olan Greta’dır. Çantayı sahibine ulaştırmak için yola koyulan Frances’i, evine kadar gelen Greta, kahve içmeye davet eder. Bu şekilde yolları kesişen ve birbirini tanımaya başlayan 2 kişi arasında kısa sürede derin bir arkadaşlık bağı oluşur. Yakın zamanda annesini kaybetmiş olan Frances ve kocasını kaybeden yalnız bir kadın olan Greta’nın bu arkadaşlığa ihtiyacı vardır. Ancak bir süre sonra Frances, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder ve ikili arasındaki ilişki korkunç bir hal almaya başlar.

FRACTURED

2022 yılında izleyiciyle buluşan Fractured, aniden ailesi ortadan kaybolan bir adamın hikayesini ele alıyor. Ray Monroe, eşi Joanne ve kızlarıyle beraber Minneapolis'e gitmek için yola çıkar ancak yolculuk sırasında bir kaza meydana gelir. Kazada yaralanan kızın durumunun incelenmesi için tomografi çekilmesi gerekir ve anne ile kız birlikte tomografi çekimine gider. Eşi ve kızının çekimden çıkmasını bekleyen Ray, uzun süre bekledikten sonra bir tuhaflık olduğunu fark eder. Hastanede karısı ve kızını arayan Ray, ikisini de bulamaz. Üstelik aniden ortadan kaybolan kızı ve annesi ile ilgili tüm hastane kayıtları da ortadan kaybolur. Ailesini bulmaya çalışan Ray, kızı ve eşine ne olduğuna dair gerçekleri bulmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

PLATFORM

Platform, Galder Gaztelu-Urrutia tarafından yönetilen 2019 yapımı İspanyol filmi. Film ‘Dikey Öz Yönetim Merkezi’ denilen büyük, kule tarzı bir yerde geçiyor. Her 30 günde bir kulenin katları arasında geçiş yapan sakinler, başlangıçta en üst katta yiyecekle doldurulan, kademeli olarak kulenin her seviyesine inen ve her birinde sabit bir süre duran bir platform aracılığıyla besleniyor. Üst katta kalanlar verilen süre içinde yiyebildikleri kadar yerken alt kattakiler yalnızca üst kattakilerden artakalanlarla beslendiğinden, bu durum kaçınılmaz olarak bir çatışmaya yol açıyor.