Oscar ödüllü 'Gladyatör'ün ikinci filmi izleyiciler ile buluşacak! Gladyatör 2’nin ilk kareler yayınlandı

Ridley Scott imzalı 2000 yapımı Gladyatör filmi, Oscar'da En İyi Film dahil olmak üzere beş ödül kazanmıştı. Şimdi ise beyaz perdeye geri dönüyor ve filmden ilk görüntüler izleyicilerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 11:19

Paul Mescal'in başrolünde yer aldığı Gladyatör 2'den ilk görseller, Vanity Fair tarafından paylaşıldı. Ünlü yönetmen Ridley Scott, 24 yıl önce beş dalda Oscar kazanan ve Russell Crowe'a En İyi Erkek Oyuncu ödülünü getiren orijinal Gladyatör filminin devamını beyazperdeye taşıyor. Film, ABD ve Kanada dışında 15 Kasım'da gösterime girecekken, ABD ve Kanada'da 22 Kasım'da izleyiciyle buluşacak.

Yeni Gladyatör filminde, ilk filmde Maximus'u canlandıran Russell Crowe yer almayacak. Film, Connie Nielsen'in Lucilla karakteri ve Lucius'un hikayesine odaklanacak. Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Rory McCann, Derek Jacobi gibi birçok ünlü ismin rol aldığı yapımda Pedro Pascal, Marcus Acacius olarak karşımıza çıkacak. Joseph Quinn ise Stranger Things dizisiyle tanınan İmparator Geta'yı canlandıracak. Macrinus rolünde ise Denzel Washington yer alacak.

Filmin senaryosu David Scarpa tarafından kaleme alınırken, yapımcılarının yaklaşık 300 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı biliniyor.

GLADYATÖR 2 NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Filmin vizyona giriş tarihi olarak 22 Kasım 2024 planlanıyor. Yapım, General Maximus'un ölümünden 30 yıl sonrasını konu alacak.