Buz Gibi Lezzetler: Yazın Keyfine Keyif Katan 5 Serinletici İçecek Tarifi!

Havaların giderek ısındığı bu günlerde, serinlemenizi sağlayacak ev yapımı içecekleri sizler için derledik. Kendinizi ödüllendirebileceğiniz ve misafirlerinize sunabileceğiniz soğuk içeceklerin hazırlanması oldukça kolay. İşte birbirinden güzel tarifler…

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 14:10

Yazın bunaltıcı sıcaklarına karşı koymanın en keyifli yolu olan serinletici içeceklerinizi keşfetmeye hazır mısınız? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, serinlik ve lezzeti bir arada sunan birbirinden enfes soğuk içecek tarifleriyle, yaz aylarınızı daha keyifli hale getirecek harika öneriler sizi bekliyor!

İşte Yaz Aylarında Ferahlamanızı Sağlayacak 5 İçecek Tarifi:

Limonata

Malzemeler:

4 adet limon 1 su bardağı toz şeker 6 su bardağı su Buz

Yapılışı:

Limonları iyice yıkayın ve suyunu sıkın. Bir karıştırma kabında limon suyu ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve suyunu ekleyin. Buz dolu bardaklara limonata dökün ve dilimlenmiş limon ile süsleyin.

Berry Hibiskus

2 yemek kaşığı kuru hibiskus çiçeği 2 su bardağı ılık su Böğürtlen Buz Şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hibiskus çiçeklerini ılık suda demleyin ve suyun rengi kırmızıya dönene kadar bekleyin. Soğuyan hibiskus çayının içinden çiçekleri çıkarın ve çayı bir sürahiye alın. İçine böğürtlenleri ekleyin. İstediğiniz miktarda şeker ekleyerek karıştırın. Bardaklara buz koyun ve üzerine hazırladığınız içeceği dökün. Serinletici hibiskuslu böğürtlen içeceğinizi afiyetle için!

Yaz Çayı

Malzemeler

4 poşet siyah çay 1 litre su 2 yemek kaşığı bal veya şeker Dilimlenmiş limon (isteğe bağlı) Buz

Yapılışı:

Su kaynatın ve bir sürahiye dökün. Çay poşetlerini ekleyin ve 5-10 dakika demlemeye bırakın. Bal veya şekeri ekleyin ve karıştırın. Buz dolu bardaklara çayı dökün, dilimlenmiş limonla süsleyerek servis yapın.

Smoothie

Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt veya hindistancevizi suyu Yarım su bardağı dondurulmuş çilek veya muz dilimleri 1 yemek kaşığı bal veya pekmez Bir avuç buz

Yapılışı:

Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Bardaklara dökün ve isteğe bağlı olarak üzerine taze meyve dilimleriyle süsleyin.

Limonlu Soğuk Çay

Malzemeler

1 su bardağı çay 8 tatlı kaşığı esmer şeker Limon kabuğu dilimleri 2 yemek kaşığı limon suyu 1,5 su bardağı soğuk su Nane yaprakları Buz

Yapılışı

Çayı demleyin ve ılık hale gelene kadar bekleyin. Demlenmiş çayın üzerine esmer şekeri ekleyin ve karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Soğuk suyu, limon suyunu, limon kabuğu dilimlerini ve nane yapraklarını sürahiye ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve buzdolabında soğutun. Servis yapmadan önce içine buz ekleyin ve üzerini nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!