Dakikalar içinde hazırlanan hurmalı enerji topları nasıl yapılır?

Hurmalı enerji topları, gün boyu tatlı isteğinizi karşılayacak mükemmel bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Hurmalı enerji topları nasıl yapılır? İşte tarifi…

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 17:08

Sağlıklı atıştırmalıkların en lezzetli haliyle tanışmanın tam sırası! Tatlı krizlerinizi doğal ve sağlıklı bir şekilde bastırmanın sırrını arıyorsanız, hurmalı enerji topları tam da size göre. Hurmanın doğal tatlılığıyla buluşan bu minik toplar, sadece lezzetleriyle değil, enerji verici özellikleriyle de gününüze taze bir başlangıç yapmanıza yardımcı oluyor. Hem pratik, hem besleyici olan bu atıştırmalıklar, özellikle yoğun tempolu günler için harika bir seçenek sunuyor.

Hurmalı enerji topları malzemeleri

4 yemek kaşığı Hindistan cevizi (üzeri için) Yarım su bardağı ceviz (dövülmüş) Yarım su bardağı fındık (dövülmüş) Yarım su bardağı badem (dövülmüş Yarım çay kaşığı toz zencefil 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi Yarım çay bardağı su 3 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı yulaf 10 adet hurma HURMALI ENERJİ TOPLARI NASIL YAPILIR? Hurmaları sıcak suda 10 dakika beklettikten sonra çekirdeklerini çıkarmaya başlayın. Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları, yulaf ve suyu blender'a ekleyin ve pürüzsüz hale kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bir kaseye koyun; üzerine ezilmiş ceviz, badem, fındık, kakao, toz zencefil ve fıstık ezmesini ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Karışımdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekline getirin ve hindistan cevizine bulayın. Hazırladığınız enerji toplarını buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!