Evde kıtır kıtı susamlı kraker tarifi: Susamlı kraker nasıl yapılır?

Ev yapımı susamlı krakerler hem pratik hem de çay saatlerin vazgeçilmezi! Pratik ve nefis susamlı kraker tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratacaksınız!

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 17:03

Atıştırmalık krizlerini leziz ve pratik bir tarifle çözmek isteyenler için pratik ve mükemmel bir tarifimiz var: Susamlı kraker! Altın sarısı rengi, çıtır dokusu ve susamın nefis aromasıyla bu krakerler hem sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi hem de sofralarınıza şıklık sunuyor. Peki, Susamlı kraker nasıl yapılır?

Susamlı Kraker malzemeleri 2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı ) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı tuz 125 gr tereyağı 1 adet yumurta 3 su bardağı un

Üzerine sürmek için:

4-5 yemek kaşığı kavrulmuş susam 1 çay kaşığı pekmez 1 adet yumurta SUSAMLI KRAKER NASIL YAPILIR? Un dışındaki tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Ardından unu azar azar eklemeye başlıyoruz. Yumuşak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yağlı kağıt serilmiş tezgah üzerinde merdaneyle açarak bir dikdörtgen şekil oluşturuyoruz. Yumurtayı çırptıktan sonra içine pekmezi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı fırça yardımıyla hamurun üzerine sürüyoruz. Üzerine bol miktarda susam serpip elimizle hafifçe bastırarak susamların hamura yapışmasını sağlıyoruz. Hamuru bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz ve şeritleri tepsiye aralarında az bir boşluk kalacak şekilde diziyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 15-20 dakika önceden ısıttıktan sonra tepsiyi fırına yerleştiriyoruz. Hamur altın sarısı rengini alana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.